Yandex Metrica

Kredi kartı kullananlar dikkat! Hemen ekstrenize bakın: Güncelleme ile o alandan faiz alınıyor

Kredi kartı kullananlar dikkat! Hemen ekstrenize bakın: Güncelleme ile o alandan faiz alınıyor

Otomatik fatura talimatıyla ödeme yapanları yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Bu ayın ekstresini kontrol edenlerin dikkatine: Bankalar güncelleme yaptı, bu nedenle otomatik ödeme talimatı verenlerin ekstresini kontrol etmeleri önemlidir.

Ekonomi

09.04.2024, 17:54

Bankaların otomatik fatura ödeme talimatları için uyguladığı faiz oranları arttı. Bu ay ekstrelerini kontrol eden kullanıcılar, yüksek tutarlarda "otomatik fatura ödeme faizi" ile karşılaştı. Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü, faiz oranının %5'e kadar yükseldiğini açıkladı.

NTV’nin verdiği haber doğrultusunda, Güllü açıklamasında, "Yıllarca bankalar mevduatları çekebilmek için tüketicilerden otomatik ödeme talimatları almaya çalıştılar. Fakat son zamanlarda tüketicilerin kredi kartıyla yaptıkları otomatik ödemelerden faiz ücreti almaya başladılar" dedi.

Son dakika bilgisi geldi! Motorine rekor indirim yolda: Dizel araç sahiplerine müjdeli haber Son dakika bilgisi geldi! Motorine rekor indirim yolda: Dizel araç... Haberi Görüntüle

OTOMATİK ÖDEMELERDEN FAİZ ALINIYOR

Hüseyin Ölmez ise "Bankalar bin bir rica ile aldıkları otomatik ödemelerden artık bugün faiz alıyor. Bunun nakit ödeme olduğunu söylüyorlar" dedi.

Altında rüzgar tersine dönebilir! İslam Memiş hiç kimsenin beklemediği bir gelişme olabilir dedi Altında rüzgar tersine dönebilir! İslam Memiş hiç kimsenin beklemediği bir... Haberi Görüntüle

KREDİ KARTI FAİZLERİNE GÖRE DAHA FAZLA

Otomatik fatura ödeme faiz oranı, kredi kartı faizlerine kıyasla daha yüksek bir seviyede bulunuyor. Merkez Bankası kredi kartı faizlerini %3,74 seviyesinde sabitlerken, otomatik fatura talimatı için uygulanan faiz oranı %5'e kadar çıkabiliyor.

Bankaların kredi kartı kullanıcılarına gönderdiği bilgilendirme metinlerinde, otomatik fatura talimatı faizi ile ilgili bilgiler yer alıyor. Kredi kartı başvurusu yapılırken tüketicilere bu faiz oranıyla ilgili detaylı bilgi veriliyor.

Güllü, "Bu yasal bir uygulama değil, çünkü kredi kartıyla yapılan bu ödemeler alışveriş kapsamında. Yani nakit çekim değil." açıklamasında bulundu.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Ekonomi


Loading