Yandex Metrica

DOLAR

32.46

%0.01 expand_less

EURO

34.83

%-0.4 expand_more

ALTIN

2438.90

%0.02 expand_less

BIST

9915.62

%2.05 expand_less

BTC ($)

63037.57

%-1.3 expand_more

Katar onay verdi, 240 bin konut yapılıyor! Dev proje geri dönüşün garantisi

Katar onay verdi, 240 bin konut yapılıyor! Dev proje geri dönüşün garantisi

Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılardan 554 bini şimdiye dek güvenli biçimde vatanlarına dönüş yaptı. 1 milyon kişinin daha dönüşü için sınır hattına 240 bin konut yapılıyor. Finansman Katar'dan...

Ekonomi

06.03.2024, 14:44

Savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeli sığınmacıların güvenli biçimde geri dönüşü için Türk Silahlı Kuvvetleri kontrolündeki harekât bölgelerinde konutlar yükselmeye devam ediyor. Kitlesel geri dönüşü sağlayacak dev bir projenin ilk etabına Cerablus'ta başlandı. AFAD tarafından belirlenen 9 bölgede yapılacak 240 bin konut, 1 milyondan fazla Suriyelinin geri dönüşünün garantisi olacak. 

Yeni Şafak'tan Abdullah Sarıca'nın haberine göre, dev konut hamlesinin ilki Cerablus'un Ras'ul Cavz bölgesinde gerçekleşiyor. Buraya yıl sonuna kadar 5 bin adet daire yapılacak. Katar Kalkınma Fonu tarafından finanse edilen projeler Suriyelilerin güvenli biçimde geri dönüşünün garantisi olacak. Şimdiye dek 554 bin sığınmacının dönüş yaptığı belirtiliyor. 240 bin konutun kısa sürede tamamlanmasıyla birlikte geri dönüşler daha da hızlanacak. 

Silvan Barajı'ndan ekonomiye dev katkı: Üretilecek enerji 1,5 milyar TL'ye denk Silvan Barajı'ndan ekonomiye dev katkı: Üretilecek enerji 1,5 milyar TL'ye... Haberi Görüntüle

Bölgede aynı zamanda STK'lar tarafından inşa edilmiş onbinlerce briket ev bulunuyor.

İstanbulkart sahiplerine duyuru: Otopark ücretlerine yüzde 50 indirim uygulanacak! işte kampanyaya dahil olan bölgeler... İstanbulkart sahiplerine duyuru: Otopark ücretlerine yüzde 50 indirim uygulanacak! işte... Haberi Görüntüle

9 BÖLGEDE 240 BİN KONUT 

240 bin konutu kapsayan inşaat sürecinin 2,5 yılı bulacağı belirtiliyor. Cerablus'un Ras'ul Cavz bölgesi dışında el-Bab'daki el-Hadis bölgesi ve Tel Abyad'ın İskan mıntıkası inşaat proje sahası olarak belirlendi. İlk kazmanın vurulduğu Ras'ul Cavz'da 5 bin konutun yanında cami, çarşı, ilkokul, lise ve sağlık merkezi gibi yapılar bulunacak. 

Bölgede ticari hayatın canlanması için projeler de hayata geçirilecek. AFAD koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında tarım arazileri, ticaret ve sanayi tesisleri de olacak. 

9 bölgeye 240 bin konutu kapsayan proje kapsamındaki konutlar 2+1 ve 3+1 şeklinde olacak. Daireler 60 ile 100 metrekare arasında. Bu konutlara şu anda Suriye'de yaşayanların yerleşmelerine izin verilmeyecek. Yeni dairelere Türkiye'den gelecek Suriyeliler yerleşecek. 

Temeli atılan konutlar aynı zamanda on binlerce kişi için ekmek kapısı oldu.

Suriye’nin Cerablus bölgesinde düzenlenen Gönüllü, Güvenli, Onurlu Geri Dönüş Projesi Temel Atma Töreni’ne dün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading