Yandex Metrica

İstanbul'da yaşamak lüks oldu! İşte en ucuz ve en pahalı kiralar

İstanbul'da yaşamak lüks oldu! İşte en ucuz ve en pahalı kiralar

Türkiye'de ev kiraları son bir yılda yüzde 100'den fazla oranda artış gösterirken İstanbul'da ev kiraları asgari ücretin üstüne çıktı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:06

TÜİK verilerine göre, Türkiye'de yıllık enflasyon yüzde 61,14 olarak açıklanırken, yılbaşından bu yana akaryakıt, gıda ürünleri ve konut kiraları da ayın oranda artış gösterdi. 

İran, İsrail'e saldırı başlattı kripto para piyasaları altüst oldu: Bitcoin sert düştü İran, İsrail'e saldırı başlattı kripto para piyasaları altüst oldu: Bitcoin... Haberi Görüntüle

İSTANBUL'DA ORTALAMA KİRA FİYATI TÜRKİYE'NİN İKİ KATI

Emlakjet verilerine göre, Türkiye'de kira rakamları ortalama 3100 TL olurken, İstanbul ortalamayı ikiye katladı. Bu kapsamda İstanbul'da kira ortalaması 6500 TL'ye ulaştı. 

Dünya Gazetesi'nden Leyla İlhan'ın haberine göre, yükselen kiraların bütçe içindeki payı da yükseldi. Verilere göre, TÜİK 2020 yılı ortalama kişi başı yıllık geliri 33 bin 428 TL açıklarken, Türkiye’de ortalama aylık kira fiyatı 1300 TL oldu. Bu da kişilerin yıllık gelirinin yüzde 47’sine denk gelirken, daha sonraki yıllarda kişi başı gelirin asgari ücretteki zam kadar arttığı varsayılarak yapılan hesaplamada vatandaşların gelirinin yüzde 61’ini kira masrafına ayırdığı tahmin ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading