Yandex Metrica

İhtiyaç sahibi ailelere dev destek! Elektrik ve doğalgaz desteği alanlara 12 ay boyunca verilecek

İhtiyaç sahibi ailelere dev destek! Elektrik ve doğalgaz desteği alanlara 12 ay boyunca verilecek

İhtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaçları için dev destek paketi açıklandı. Milyonlarca aile doğal gaz faturası, elektrik faturası, doğum ve eğitim desteğinden faydalanabilecek.

Ekonomi

23.01.2024, 19:34

İhtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaçları için dev destek paketi belli oldu. Doğal gaz faturası, elektrik faturası, doğum ve eğitim desteği, milyonlarca kişiye ödenecek. Bu destekler 12 ay boyunca sağlanacak.

'Türkiye Aile Destek' projesi kapsamında milyonlarca kişi sosyal yardım programından yararlanacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 50'ye yakın düzenli sosyal yardım programına bir yenisi daha eklendi. 

Emeklilik yaşında değişiklik! Prim şartını yerine getirenler emekli oluyor Emeklilik yaşında değişiklik! Prim şartını yerine getirenler emekli oluyor Haberi Görüntüle

FATURA DESTEĞİ VERİLECEK 

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, milyonlarca vatandaşa doğal gaz faturası, elektrik faturası, doğum ve eğitim desteği yatırılacak 'Türkiye Aile Destek' projesi çatısı altında hak sahiplerine ödemeler önümüzdeki günlerde yapılacak. İhtiyaç sahibinin heyecanla beklediği aile destek paketinden 4 milyon yuva faydalanacak. Faydalanacak olan hanelerin gelir durumlarına göre aylık 450-550-600 lira arasında değişiyor. 

Devlet tarafından verilen sosyal yardım çatısı genişletti. Elektrikten, doğalgaza, eğitim desteğinden doğum yardımına kadar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 50'ye yakın düzenli sosyal yardım programına bir yenisi daha konuldu.

Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında: ABD büyüme verisinin etkisi olacak mı? Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında: ABD büyüme verisinin etkisi olacak... Haberi Görüntüle

12 AY BOYUNCA ÖDENECEK 

15 milyarlık 'Türkiye Aile Destek' projesi kapsamında hak sahiplerine ödemeler önümüzdeki günlerde yatırılacak. Milyonlarca ihtiyaç sahibinin dört gözle beklediği aile destek paketinden 4 milyon hane faydalanacak. Hanelerin gelir durumlarına göre aylık 450-550-600 lira arasında destek verilecek. Destekler 12 ay boyunca yatırılacak.

Trafik sigortasında yeni dönem: Her ay maliyet endeksine göre belirlenecek! Trafik sigortasında yeni dönem: Her ay maliyet endeksine göre belirlenecek! Haberi Görüntüle

EVDE BAKIM YARDIMI ALANLAR DA FAYDALANABİLİR 

Evde bakım yardımı alan aileler de desteği alamıyordu fakat bu paket sayesinde destek sağlanacak. Destek programına başvurular vatandaşlar, e devlet üzerinden 27 Haziran'da verilmeye başlandı. E-devlet kullanmayan vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına ya da bakanlığın herhangi bir kurumuna giderek başvuruda bulunabilirler. Bu desteğin yanında 1 milyon çocuğa anaokulu desteği de verilecek. 

Sosyal yardım alan ailelerin çocuklarının anaokulu eğitiminden yararlanmaları için Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol sayesinde destek sağlanacak. Ailelerin yapacaklar ise, çocuklarını okula kaydettirmektir. Çocuklara eğitim desteğini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı verilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading