Yandex Metrica

Günlük 150.000 metreküp doğalgaz çıkacak! Denizin altı rezerv kaynıyor: TPOA sondaj çalışmalarına başladı

Günlük 150.000 metreküp doğalgaz çıkacak! Denizin altı rezerv kaynıyor: TPOA sondaj çalışmalarına başladı

"Enerjide tam bağımsızlık" mottosu ile çalışmalarına devam eden Türkiye, Gabar'da petrol, Karadeniz'de ise doğalgaz sondaj çalışmalarını sürdürürken bir müjdeli haber de Çanakkale'den geldi. TPAO'nun çalışmalarına başladığı bölgede 2500 metre derinliğine kadar indirilecek. 

Ekonomi

30.04.2024, 23:17

Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde enejide bağımsızlık ateşini yakan Türkiye, karış karış petrol ve doğalgaz aramaya devam ediyor. Karadeniz'den gelen doğalgaz müjdesine, Gabar ve Kato'dan çıkan oluk oluk petrol eklendi.

Yıl sonu dolar beklentisi ne oldu 2024? TCMB yıl sonu dolar beklentisi ne? Yıl sonu dolar beklentisi ne oldu 2024? TCMB yıl sonu... Haberi Görüntüle

ÇANAKKALE GELİBOLU'DA DOĞALGAZ MÜJDESİ

Türkiye geleceğini sağlam bir temele oturtmaya çalışan hükümet enerji seferberliğini başlattı. Yurt içi ve dışında atılan dev adımlar Türkiye'nin 2030 hedefini güçlendirdi. Son olarak Gabar'dan günlük petrol üretim rekoru yüzleri güldürürken, Çakankkale'den gelen doğalgaz müjdesi mutluluğu ikiye katladı.

Türkiye Petrolleri A.O. (TPAO) doğalgaz arama çalışmaları kapsamında Adilhan-1 adlı sondaj kuyusunun açılması neredeyse kesinleşiti. Denizden gaz çıkacağı beklentisi ise her geçen gün artıyor.

Söz konusu proge Çanakkale İli AR/TPO/K/G17-c1,c4 nolu ruhsat alanında gerçekleştirilecek ve Gelibolu ilçesi Adilhan Köyü sınırları içinde yer alacak.

Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu 2024? TCMB zorunlu karşılık faiz oranı ne? Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu 2024? TCMB zorunlu... Haberi Görüntüle

GÜNLÜK 150 METREKÜP DOĞALGAZ

Gelibolu denizini karış karış arayıp doğalgaz çıkarmayı planlayan projenin toplam maliyeti 4 milyon TL.  Adilhan-1 adıyla açılacak sondaj kuyusunda yaklaşık 19.500 metrelik bir alan olduğu aktarıldı. 1.250 metre derinliğine kadar inilerek sondaj çalışmalarının yürütüleceği ifade edildi. 

Çalışmalar kapsamında kuyudan günlük maksimum 100.000-150.000 m³ doğalgaz üretimi yapılabileceği tahmin ediliyor. 

Bakan Bolat'tan ticaret vurgusu: Irak ile ilişkilerimizi güçlendirmeye kararlıyız Bakan Bolat'tan ticaret vurgusu: Irak ile ilişkilerimizi güçlendirmeye kararlıyız Haberi Görüntüle

GABAR'DA HEDEF 100 BİN VARİL

Öte yandan Türkiye'nin petrol başkenti olan Gabar'da geçtiğimiz günlerde petrol üretimi 40 bin varilin üzerine çıktı. 100 bin varil hedefi konulan Gabar, üretim rekorları kırmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde "Enerjide tam bağımsızlık" parolasını benimseyen Türkiye'nin enerji atılımı sadece Türkiye ile sınır değil. Türkiye'nin enerji vizyonu Afrika'dan Asya'ya birçok bölgeye yayılarak çığ gibi büyüyecek . 

Habere Tepki Ver

29

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading