Yandex Metrica

Günde 350 bin varil üretilecek: Komşudan Türkiye'ye petrol teklifi!

Günde 350 bin varil üretilecek: Komşudan Türkiye'ye petrol teklifi!

Irak Hükümeti, Irak-Türkiye Ham Petrol Boru Hattı'nı yeniden canlandırmak için kolları sıvadı. Irak Petrol Bakan Yardımcısı Besim Muhammed, Kerkük ve diğer sahalardan çıkan petrolü Ceyhan'a taşıyacak ve 2014 yılından beri kapalı olan boru hattını ay sonuna kadar onaracaklarını belirtti.  

Ekonomi

29.04.2024, 15:19

Irak Merkez Hükümeti, Kerkük ve ülkenin diğer sahalarında üretilen ham petrolü Adana’daki Ceyhan Deniz Terminali’ne ulaştıran Irak-Türkiye Ham Petrol Boru Hattı'nı (ITP) nisan sonunda petrol sevkiyatı yapacak şekilde hazır hale getirmek üzere çalışma yaptıklarını açıkladı.

Fahiş fiyatlara son! Bakanlık duyurdu: Yeni düzenleme geliyor Fahiş fiyatlara son! Bakanlık duyurdu: Yeni düzenleme geliyor Haberi Görüntüle

GÜNDE 350 BİN VARİL ÜRETİLECEK 

Yeniden aktif edilecek boru hattıyla birlikte Türkiye'ye günde 350 bin varil petrol gönderme kapasitesi meydana gelecek. Boru hattının onarımlarının tamamlanmasının ardından bu kapasiteye ulaşılması hedefleniyor. Irak Petrol Bakan Yardımcısı Besim Muhammed, Reuters’e yaptığı açıklamasında; “Onarım çalışmaları devam ediyor ve depolama tesisleri de bulunan büyük bir ham petrol pompalama istasyonu tamamlandı. Boru hattının bu ay sonuna kadar faaliyetlerine başlaması ve yeniden petrol akışına hazır hale gelmesi bekleniyor" ifadelerini kullandı. 

Altın alan zengin olacak: Dünya devleri resmen duyurdu: Neredeyse iki katı olacak Altın alan zengin olacak: Dünya devleri resmen duyurdu: Neredeyse iki... Haberi Görüntüle

DEAŞ SALDIRILARI NEDEİYLE PETROL AKIŞI DURMUŞTU 

Bakan Muhammed, yürütülen çalışmaların boru hattını tam kapasiteye geri getirme operasyonlarının ilk aşaması olacağını belirtti. 2014'te DEAŞ saldırıları nedeniyle petrol akışının durduğu ITP hattının Irak topraklarından geçen kısımlarında sızıntıların tespit edildiği söylendi. Bu nedenle, Kerkük'ten Selahaddin ve Musul vilayetleri üzerinden Türkiye sınırına kadar uzanan hasarlı bölümleri onarmak için çalışmalar hızlandırıldı.

Sudan ucuz arsalar peynir ekmek gibi kapışılacak: Ayrıca hepsi KDV'den muaf: Acele edin ilk satış yarın Sudan ucuz arsalar peynir ekmek gibi kapışılacak: Ayrıca hepsi KDV'den... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN'IN IRAK ZİYARETİ ÖNCESİ YAPILMASI DİKKAT ÇEKTİ 

ITP hattına ilişkin anlaşma 2025'te sona erecek. Faaliyetlerin yeniden başlatılması, anlaşmayı uzatma görüşmelerinin parçası olarak ele alınabilir. Bu gelişmelerin, Ankara ile Bağdat arasında yoğun diplomasi trafiği yaşanan dönemde olması dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ay Irak’ı ziyaret etmesi bekleniyor.

Habere Tepki Ver

142

5

5

7

0

0

2

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading