Yandex Metrica

GSM operatörleri geri sayıma başladı! 1 ay içinde yapılması gerek! Mobil hat sahipleri 250 TL ödeyecek!

GSM operatörleri geri sayıma başladı! 1 ay içinde yapılması gerek! Mobil hat sahipleri 250 TL ödeyecek!

Türkiye bir ay içinde akıllı cep telefonu kullananlar için yeni bir döneme geçiyor. Milyonlarca vatandaşın yararlanacağı 5G ağ teknolojisi için önemli gelişmeler yaşanıyor.

Ekonomi

09.03.2024, 17:33

Türkiye'de milyonlarca kullanıcısı bulunan toplamda üç farklı GSM operatörü bulunuyor. Şuana kadar 4.5 teknolojisi ile hizmet veren bu operatörler kısa bir süre sonra 5G ağ teknolojisine geçiş yapıyor. 5G ağ teknolojisi kullanmak isteyen vatandaşların telefonlarının uyumlu olması gerekiyor.

Hayaller suya düştü! Türk şirketi Avrupa'dan çekiliyor Hayaller suya düştü! Türk şirketi Avrupa'dan çekiliyor Haberi Görüntüle

5G NE ZAMAN GELİYOR?

5G teknolojisinin gelmesiyle birlikte daha hızlı ve kesintisiz şebeke ve internet erişimi sağlanacak. Kapsama alanı da genişleyecek. Fakat 5G ağ teknolojisini sadece 5G telefonlar ve uyumlu sim kart sahipleri kullanabilecek.

Mobil hat kullanan milyonlarca vatandaşın 5G uyumlu sim kart almak için 250 TL ödeme yapması gerekiyor. Öte yandan 5G uyumlu telefon satın almak gerekiyor. Piyasa 5G uyumlu çok sayıda telefon modeli bulmak mümkün.

Türkiye genelinde toplamda 94 milyonu aşkın mobil hat kullanıcısı var. 5G ağ teknolojisini kullanmak isteyen tüm vatandaşların buna uygun akıllı telefon almaları gerekiyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading