Yandex Metrica

Gram altın sonrası o altında da kıtlık yaşanabilir! Uzman isim açıkladı: 7 ay sonra gram altın tam bu kadar olacak!

Gram altın sonrası o altında da kıtlık yaşanabilir! Uzman isim açıkladı: 7 ay sonra gram altın tam bu kadar olacak!

ABD Merkez Bankası'nın politika faizini sabit tutması ile uçuşa geçen altın fiyatlarına ilişkin altın uzmanlarından çok kritik bir açıklam ageldi. Peki altın fiyatları bugün ne kadar? Kapalıçarşı'da 2 bin 500 lirayı aşan gram altın 7 ay sonra kaç TL olacak? Gram altın sonrası o altında da kıtlık yaşanabilir uyarı veren uzman isim 7 ay sonra gram altın fiyatlarının geleceği rakamı duyurdu.

Ekonomi

01.04.2024, 10:46

Dün gece itibarıla yükselişe geçen altın fiyatları sabah ilk işlem saatleriyle birlikte rekora se lam çaktı. Gram altın fiyatlarındaki rekor yükseliş sonrası açıklamalarda bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı ve İstanbul Mücevherciler Kuyumcular ve Sarraflar Derneği (İMKUSAD) Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırımtürk kritik açıklamalarda bulundu.

O tarihte işe başlayanlar dikkat! 49-50-51-52 ve 53 yaşla emeklilik çizelgesi O tarihte işe başlayanlar dikkat! 49-50-51-52 ve 53 yaşla emeklilik... Haberi Görüntüle

EN YÜKSEK KOTA 475 KG

Altın ithalatına kota getirilmesinden dolayı külçe altının dış piyasa ve iç piyasa satışı arasında 5 bin dolarlık bir fark oluştuğunu belirten Yıldırımtürk, "Şu anda bu talep devam ederse fark artabilir. Bir çözüm getirilirse ki önerimiz kısa bir süre için kotanın kaldırılmasıdır. Şu an altın ithalatına kota uygulanıyor. En düşük 25 kg, en yüksek ise 475 kg kota veriliyor. İthalat şu anda yeterli olmuyor." şeklinde konuştu.

Yatırım Uzmanı Mert Başaran'dan tavsiyeler: Dolar yatırım aracı değil! Elinde altın olan... Yatırım Uzmanı Mert Başaran'dan tavsiyeler: Dolar yatırım aracı değil! Elinde... Haberi Görüntüle

ALTIN MI DÖVİZ Mİ?

Sözlerine devam eden Yıldırımtürk, "Özellikle ABD ve Avrupa’da gelişmiş ülkelerin merkez bankalarının faiz indirimi sürecine gireceği bu ortamda altın fiyatı dış piyasada da yükselirken içeride şubat ayı enflasyonunun yüksek gelmesinden kaynaklı altın talebinde artış gözlemledik. Vatandaşların dövizle ilgili fazla bir beklentisi yok." ifadelerini kullandı.

KFC Türkiye'de kapanacak mı, çekiliyor mu 2024? KFC satışları mı düştü, neden çekilecek? KFC Türkiye'de kapanacak mı, çekiliyor mu 2024? KFC satışları mı... Haberi Görüntüle

"KUYUMCULARDA ALTIN KALMADI"

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı ve İstanbul Mücevherciler Kuyumcular ve Sarraflar Derneği (İMKUSAD) Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırımtürk "Döviz talebi şu anda daha zayıf, bunun yerine vatandaşlar altın almayı tercih ediyor. Altın almak istediklerinde ise kuyumcuda altın olmamasından dolayı piyasa fiyatı ile kuyumcu arasında fark artıyor. 

Altın fiyatları güne nasıl başladı? 18 Nisan 2024 gram altın, ons altın ne kadar? Altın fiyatları güne nasıl başladı? 18 Nisan 2024 gram altın,... Haberi Görüntüle

"İÇ PİYASADA FARK 5080 DOLAR"

Önceki dönemde kuyumcunun yurt dışından aldığı külçe altının fiyatı ile iç piyasadan aldığı külçe altının fiyat farkı 2.500 dolar seviyelerinde olduğunu şu anda ise bu 5 bin dolara çıktığını belirten Yıldırımtürk, "Dış piyasada satılan külçe altının fiyatı daha ucuz. 1 kg altının dış piyasa fiyatı 69 bin dolar, iç piyasa fiyatı ise 74 bin 150 dolardır. Fark 5080 dolar civarında." dedi.

Piyasaları hareketli hafta bekliyor! Orta Doğu'daki  savaş piyasaları nasıl etkileyecek?  İşte ekonomi piyasasında kur ve altın fiyatlarının seyri... Piyasaları hareketli hafta bekliyor! Orta Doğu'daki savaş piyasaları nasıl etkileyecek?... Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE'DE ALTIN FİYATLARI DAHA DA YÜKSEK"

Sözlerine devam eden uzman isim, "Bu 1 kg altının dış piyasa ve iç piyasa fiyatı baz alındığında iç piyasa fiyatının daha yüksek olduğunu gösteriyor. Altın ithalatına uygulanan kotadan dolayı iç piyasadan daha yüksek tutarda külçe altın satın alınıyor." ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan iddialara yalanlama: Haberler gerçeği yansıtmamaktadır Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan iddialara yalanlama: Haberler gerçeği yansıtmamaktadır Haberi Görüntüle

CUMHURİYET ALTININA TALEP ARTTI

Altın piyasasındaki gelişmeleri değerlendirmeye devam eden uzman isim, "Bunun bir yansıması da Darphane ürünlerine oldu. Özellikle yüksek maliyetli altını kuyumcu veya sarraf esnafı Darphane’ye götürüp yeni ürün bastırmak istemiyor. Darphane altını 1 hafta gibi bir süreçte basıyor. Bu süreçte kuyumcular zarar edebiliyor." şeklinde konuştu.

"Cumhuriyet altını talebinde de bir artış var" diyerek sözlerine devam eden Yıldırımtürk, "Orada da bir işçilik yükselişi söz konusu. Bütün bunların önlenebilmesi için yaklaşık 1 aylık süre içerisinde altın ithalatına uygulanan kotanın kaldırılması gerekeceği düşüncesindeyim." dedi.

İran füzeleri araç sahiplerini vurdu: Akaryakıt fiyatlarına rekor zam... Fiyatlar güncellenmeden depoları doldurun İran füzeleri araç sahiplerini vurdu: Akaryakıt fiyatlarına rekor zam... Fiyatlar... Haberi Görüntüle

MAKAS AÇILDIKÇA AÇILDI

Sözlerine devam eden Yıldırımtürk, altın ithalatına uygulanan kotadan dolayı kuyumcularda altın bulunurluğu azaldı. Bu sebepten dolayı piyasa fiyatı ile kuyumcu arasında makas 250 TL seviyesini aştı.

"Kotanın bir müddet süre ile kaldırılması gerekiyor. O müddette de fiyatlar biraz geri gelecektir. Talebin ateşi sönebilir ve piyasa normale dönebilir." diyerek sözlerine devam eden Yıldırımtürk, "Bundan 3 sene önce yine benim önerimle özellikle randevu ile çalışılan bir düzen vardı. Şöyleydi: Darphane’nin elinde 10 ton altın vardı bu altının hazır olarak basılıp stoklanması ve talep geldikçe de karşılanması şeklindeydi." ifadelerini kullandı.

Bu kişilere EYT'siz erken emeklilik imkanı! Şartları sağlayanlar 15 yıl erken emekli olabilecek! Bu kişilere EYT'siz erken emeklilik imkanı! Şartları sağlayanlar 15 yıl... Haberi Görüntüle

ALTIN FİYATLARI 7 AY SONRA KAÇ TL OLACAK?

Altının sadece faiz oranının düşmesi ile desteklenip yükselen bir konumda olmadığını belirten Yıldırımtürk, Jeopolitik gerginlikler, merkez bankalarının rezerv çeşitlendirme çerçevesinde altın alıyor olması da altını destekleyen gelişmeler arasında yer alıyor.

Sözlerine devam eden Yıldırımtürk, "Dış piyasadaki yükseliş böyle olunca içeride dolar/TL’de seçim sonrası 34-35 TL, sene sonu gibi 42-45 TL seviyelerine yükselecek olursa gram altının fiyatının 2750 TL daha sonra 3 bin TL, belki de sene sonunda 3500 TL seviyelerini görmesi muhtemeldir. Sene sonu beklentileri için şu anda çok erken, eylül-ekim ayında 3 bin TL seviyelerini görürüz diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading