Yandex Metrica

Sitede Ara

Gezegene müdahale ediyorlar! Jeff Bezos ve Bill Gates'in ölümcül planı uygulamaya sokuldu

Gezegene müdahale ediyorlar! Jeff Bezos ve Bill Gates'in ölümcül planı uygulamaya sokuldu

İklim krizi ile mücadele için milyarlarca insanın hayatını riske atacak bir adım atıldı. 'Güneş karartma' olarak adlandırılan projeye Bill Gates ve Jeff Bezos'un da para yatırıldığı bildirilirken projenin salgın hastalıklara yol açacağı konuşuluyor.

Ekonomi

23.01.2024, 20:18

İklim krizi ile mücadele şirketleri ölümcül çözümler bulmaya itti. Make Sunsets isimli şirket, bilimsel olarak tartışmalı bir yönteme başvurdu. Stratosfere kükürt dioksit parçacıkları salmaya başlayan şirket milyarlarca insanı ölüme götürmekle suçlanıyor.

Kükürt dioksitle dolu balonlar Meksika'dan stratosfer tabakasına bırakıldı. Bu şekilde balonar yüksek irtifalara çıkınca kükürt dioksiti serbest bırakacak ve atmosfere salınan bu partiküller güneş ışığını uzaya geri yansıtarak küresel soğumayı sağlayacak.

4A, 4B, 4C'liler dikkat! Asgari ücrete devlet desteği gelebilir: Kulisler o formülü sızdırdı 4A, 4B, 4C'liler dikkat! Asgari ücrete devlet desteği gelebilir: Kulisler... Haberi Görüntüle

30 YILDIR ELEŞTİRİLİYOR

Güneş jeomühendisliğini ilgilendiiren bu çalışma, 30 yılı aşkın süredir bilim dünyasında bir uzlaşı sağlayamadı. Uzmanlar bir anda ortaya çıkan bu şirketin emsal oluşturmasından endişe ediyor.

Bu projeye yönelik ilk tepki 1989 yılında Harvard Üniversitesi'nde görev yapan Prof. David Keith'ten gelmişti. Güneş jeomühendisliğini savunanlar olsa da henüz çalışmanın iklim krizinden kurtuluşun anahtarı mı yoksa milyarlarca insanın hayatını riske atan bir girişim mi olduğu bilinmiyor.

Merkez Bankası açıkladı! Rezervler bakın ne kadar oldu? Merkez Bankası açıkladı! Rezervler bakın ne kadar oldu? Haberi Görüntüle

ŞİRKETTEN SAVUNMA GELDİ: DENEMEMEK AHLAKİ AÇIDAN YANLIŞ

Mike Sunsets isimli şirketin ise tartışmalı bu yöntemi kendi kafasına göre hayata geçirdiği söylenirken şirket CEO'su Luke Iseman ise "Bence asıl denememek ahlaki açıdan yanlış. Balon göndermeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Ons ve gram altında yeni rekor! Bayram tatili dinlemeyip artmaya devam etti: İşte güncel rakamlar Ons ve gram altında yeni rekor! Bayram tatili dinlemeyip artmaya... Haberi Görüntüle

BILL GATES VE JEFF BEZOS DA İŞİN İÇİNDE

Beyaz Saray da ekim ayında Güneş jeomühendisliği araştırmalarına dahil olmuştu. 'Güneş karartma' projesini Güney Afrikalı araştırmacılar gündeme getirirken Bill Gates ve Jeff Bezos gibi milyarderler küresel ısınmanın etkisini azaltmak veya geçiktirmek için projeye para aktarmıştı.

Bu kişilere EYT'siz erken emeklilik imkanı! Şartları sağlayanlar 15 yıl erken emekli olabilecek! Bu kişilere EYT'siz erken emeklilik imkanı! Şartları sağlayanlar 15 yıl... Haberi Görüntüle

SITMA SALGINI BAŞLAYACAK

İklim krizi ile mücadele etmek ve Dünya'yı soğutmak amacı ile ortaya atılan bu radikal fikrin bazı bölgelerde sıtma salgınlarını artıracağı ve bir milyardan fazla insanı bulaşıcı hastalıklara maruz bırakacağı öne sürülüyor.

Georgetown Üniversitesi Tıp Merkezi'nden araştırmacıların yürüttüğü yeni bir çalışmaya göre, bazı bölgelerin hızla soğutulması, sıtmanın büyük bölgelere yayılması için uygun sıcaklık koşulları yaratacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading