Yandex Metrica

EYT'de 2000 sonrası prim ikilemi sona eriyor! 5000 prim gününde iyileştirme: Ek borçlanma ve ödemelerle erken emeklilik

EYT'de 2000 sonrası prim ikilemi sona eriyor! 5000 prim gününde iyileştirme: Ek borçlanma ve ödemelerle erken emeklilik

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesine sonradan dahil edilen 'kademeli prim sistemi' nedeniyle mağduriyet yaşayan çok sayıda emekli adayı için sevindiren gelişmeler peş peşe geliyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Bilgin arasındaki görüşmede prim mağduriyetinin ele alındığı iddia edildi. İşte detaylar...

Ekonomi

08.04.2024, 00:42

TBMM'de 28 Şubat tarihinde kabul edilen EYT düzenlemesi, ilk aşamada 2 milyon 250 bin vatandaş için emeklilik yolunu açacak olmasına karşın, şubat ayının başında Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapılan düzenleme ile EYT tasarısındaki prim gün sayısının 5000'den 5925'e çıkarılması, bazı vatandaşların mağdur olmasına yol açmıştı. 

Kulis bilgisi: Asgari ücrete Temmuz ayında zam gelmesi gündemde! Çalışanlar rahat nefes alacak Kulis bilgisi: Asgari ücrete Temmuz ayında zam gelmesi gündemde! Çalışanlar... Haberi Görüntüle

PRİM GÜN SAYISI 5000'E İNECEK Mİ?

Hükümet tarafından atılacak yeni adımın ise EYT konusunda prim mağduriyeti yaşayanlara yönelik olacağı iddia edildi. 

MHP Antalya Milletvekili Aday Adayı olan Sosyal Güvenlik Müşaviri Onur Önal, Ankara'daki bağlantıları ile bilinmekte. Geçtiğimiz hafta Ankara'ya giderek yetkililer ile bire bir temas kuran Önal, Cumhurbaşkanı danışmanlarının da yer aldığı çok sayıda yetkili ile yaptığı görüşmelerde EYT düzenlemesi konusunda yaşanan mağduriyetleri dile getirdiğini aktarmıştı. 

Önal, son dakika yaptığı açıklamada ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin arasında yapılan görüşmeden umut verici bazı sonuçlar çıkabileceğine yönelik değerlendirmelerde bulundu. 

İsrail İran'a saldırdı kripto para piyasaları altüst oldu: Bitcoin'de sert düşüş İsrail İran'a saldırdı kripto para piyasaları altüst oldu: Bitcoin'de sert... Haberi Görüntüle

BORÇLANMA SONRASI YAŞANAN MAĞDURİYET ERDOĞAN'IN GÜNDEMİNDE

Önal'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar şu şekilde:

Dediğim gibi 5000 prim gününde konu ne? Mağduriyet. Artık çoluk çocuk büyütmüş ve bir aile kurmuş, hiçbir sosyal güvenliği olmayan ancak 3600 ile çıkacak diye doğum borçlanması ile emeklilik bekleyen ve 54-55 yaşına gelmiş, artık çalışacak durumu kalmamış insanlar. 

İnşaatta senelerce çalışmış, artık çalışabilecek durumda olmayan gariplerimiz vardı. Askerlik borçlanması ile bunu tamamladılar. Biz de mağduriyetin bu boyutu ile ilgilendik. Şunu demedik, bu insanlar 2 yıl daha çalışırlar, 720 gün prim kazanıp emekli olurlar şeklinde yaklaşmadık çünkü konu bu değil. Konu, bu borçlanma sonucunda yaşanan mağduriyet.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

1

0

0


Loading