Yandex Metrica

EYT çıktı mı, kimler emekli olabilecek? EYT kimleri kapsıyor, şartlar neler? EYT'de son durum

EYT çıktı mı, kimler emekli olabilecek? EYT kimleri kapsıyor, şartlar neler? EYT'de son durum

EYT düzenlemesinde sona geliniyor. EYT ile ilgili araştırmalar son günlerde yoğunlaştı. EYT son dakika haberleri, EYT gelişmeler sık sık araştırılıyor. Peki EYT çıktı mı, kimler emekli olabilecek? EYT kimleri kapsıyor, şartlar neler? İşte EYT'de son durum...

Ekonomi

30.01.2024, 22:24

EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri EYT'liler tarafından merakla takip ediliyor. Milyonlarca vatandaşın beklediği düzenlemede sona gelindi. Bakan Vedat Bilgin, daha önce yaptığı açıklamada Aralık ayını işaret etmişti. Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinin Aralık ayının son haftası tamamlanması bekleniyor. Düzenlemenin yeni yıl ile birlikte ise yürürlüğe girmeleri bekleniyor. 

Yaprak yaş çayın kilosu ne kadar, kaç TL oldu 2024? Yaprak yaş çayın kilosu kaç para? Yaprak yaş çayın kilosu ne kadar, kaç TL oldu 2024?... Haberi Görüntüle

EYT KİMLERİ KAPSAYACAK, KİMLER EMEKLİ OLABİLECEK?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında yapılan ekonomi toplantısının ana gündem maddesi EYT oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, açıklamasında EYT'nin kimleri kapsacağını açıkladı.

Bilgin, düzenlemeyle birlikte 1999 öncesindeki sigortalılık yıl süresi ve prim gün sayısı şartlarının muhafaza edileceğini söyledi.  Kadın ve erkek SSK'lı çalışanlar için 5 bin prim gün sayısı gerekli olacak. Kadınlarda sigortalılık yılı 20, erkeklerde ise 25 olacak.

Bağ-Kur'da ise normal emeklilik kadın için 58, erkek için 60 yaş şartı aranacak. 9 bin prim gününün tamamlanması gerekecek. Kısmi emeklilikte kadın 60, erkek 62 yaş ve 5400 prim günü aranacak. 

Emekli Sandığı'nda ise normal emeklilik için kadın 20 yıl, erkekte 25 yıl hizmet şartı, kısmi emeklilikte ise 10 yıl hizmet ve 60 yaş şartı aranacak. 

TBMM bütçe görüşmelerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den açıklama geldi. Vedat Bilgin, kadınlarda 48, erkeklerde 50 yaş şartının olacağı iddialarına değinmedi. Bilgin, EYT'nin son durumu hakkında şöyle konuştu:

EYT konusu en önemli konulardan biri. Uzamasının nedeni herkesi dinliyoruz. Şimdi odaları dinliyoruz. Bu işverenleri de yakından ilgilendiriyor. Mali yükünün de olduğunu söylüyorlar. Bunun yanında tazminat ve kalifiye elamanlarından olacaklarını belirtiyorlar.

Yaş sınırını öteleyin, şunu öteleyin bunu öteleyin diyenler de oluyor. Bilindiği gibi bu düzenleme 8 Eylül 1999 öncesi çalışanları bu kapsıyor. Ancak sigortalılık süresi dijitale aktarılmayanlar da var. Bunu da halletmeye çalışıyoruz. İnşallah sözümü tutarım ve bu ocak ayına sarkmaz ve bu ay Meclis’e gelir. En kapsamlı düzenlemeyi yapacağız.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading