Yandex Metrica

Evde bakım maaşları yattı mı? Evde bakım maaşı yatan iller nereden sorgulanır?

Evde bakım maaşları yattı mı? Evde bakım maaşı yatan iller nereden sorgulanır?

Evde bakım maaşı ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Şubat ayından itibaren ödenecek tutarda değişikliğe gidildiği aktarılmıştı. Peki, evde bakım maaşı yatan iller nereden sorgulanır? Evde bakım maaşı hesaplara yattı mı? Ne zaman yatacak?

Ekonomi

24.03.2024, 16:59

Evde bakım maaşı konusunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık dikkat çeken bir açıklamada bulunmuştu. Bu açıklama sonrası vatandaşlar araştırma yapmaya başladı.Evde bakım maaşı yatan iller nereden sorgulanır? Evde bakım maaşı hesaplara yattı mı? Ne zaman yatacak? soru ve konu başlıklarının yanıtı merak konusu oldu. İşte detaylar...

Uzman isim canlı yayında açıkladı: Asgari ücrete Temmuz ayında zam gelecek mi? Uzman isim canlı yayında açıkladı: Asgari ücrete Temmuz ayında zam... Haberi Görüntüle

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER NEREDEN SORGULANIR?

Evde Bakım maaşı ödemelerinin hesaba yatırılıp yatırılmadığı e-Devlet üzerinden sorgulanabiliyor.

TC kimlik numarısı ile e-Devlet şifresi girilerek arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazılması halinde açılan sayfada maaş ödemesine ilişkin ayrıntılara ulaşılabilir.

Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında yer alıyor.

İstanbul Havalimanı'na iki ödül birden: Dünyada ilk 10'a girdi İstanbul Havalimanı'na iki ödül birden: Dünyada ilk 10'a girdi Haberi Görüntüle

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Evde bakım maaşının Mart ayı ödemeleri her ayın 15'i ila 30'u arasında yapılıyor. Mart ayı ödemeleri en geç 31'ine kadar yatırılacak.

Türk  Hava Yolları'ndan dünya rekoru! En çok yolcu taşıyan hava yolu şirketi oldu Türk Hava Yolları'ndan dünya rekoru! En çok yolcu taşıyan hava... Haberi Görüntüle

EVDE BAKIM MAAŞI 2022 NE KADAR?

Bakan Derya Yanık, bakıma ihtiyacı olan engelli bireylerin aileleri yanında desteklenmelerinin öncelikli hedeflerden biri olduğunu vurgulayarak, “Bu kapsamda engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle başlattığımız evde bakım yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan ağır engelli yakını olan ve bakımını üstlendiği için çalışamayan vatandaşlarımızı destekliyoruz.” dedi.

Bakanlığın engelli bireylere yönelik bakım hizmetlerini Bütünleşik Bakım Modeli kapsamında gerçekleştirdiğini belirten Bakan Yanık, “Aileleri yanında kalan engellilere gündüz bakım hizmeti, evde bakım yardımı gibi hizmet modelleriyle destek oluyoruz. Bakıma muhtaç engelli yakınının bakımını üstlenen aylık ortalama 535 bin vatandaşa 2.354 TL Evde Bakım Yardımı veriyoruz. Bu kapsamda bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 1 milyar 260 milyon TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdık. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim.” ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading