Yandex Metrica

Evde Bakım maaşı hesaplara yattı mı? Bakanlık duyurdu! 2024 Evde Bakım maaşı sorgulama

Evde Bakım maaşı hesaplara yattı mı? Bakanlık duyurdu! 2024 Evde Bakım maaşı sorgulama

Evde bakım desteği alan vatandaşlar, bir süredir maaşların ne zaman hesaplara yansıyacağını merak ediyordu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Evde Bakım Yardımı'nın hesaplara yatmaya başladığını açıkladı.

Ekonomi

16.03.2024, 12:20

Bakan Göktaş yaptığı yazılı açıklamada, Evde Bakım Yardımı ile engellilerin yaşadığı ortamdan ayrılmadan, ailesi veya yakınlarıyla birlikte yaşayarak aile birliğinin korunmasına ve güçlenmesine destek oluyoruz." dedi.

Göktaş, bakanlık olarak engelli bireylerin eğitim, sağlık, güvenlik, istihdam gibi temel haklarına tam olarak ulaşmaları için hak temelli bir bakış açısıyla politikalar geliştirdiklerini belirtirken, "bütüncül ve adil" sosyal hizmet modelleriyle toplumun her bir ferdine ulaşmaya çalıştıklarını aktardı.

Bakan Uraloğlu duyurdu: Osmangazi Köprüsü'nde tüm zamanların rekoru kırıldı! Bakan Uraloğlu duyurdu: Osmangazi Köprüsü'nde tüm zamanların rekoru kırıldı! Haberi Görüntüle

AYLIK 7 BİN 608 LİRA ÖDEME YAPILMAKTA

Evde bakım desteği kapsamında hak sahibi başına aylık 7 bin 608 TL ödeme yapılacağını aktaran Göktaş, "Evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 4,2 milyar lira Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırmaya başladık.

O tarihte işe başlayanlar dikkat! 49-50-51-52 ve 53 yaşla emeklilik çizelgesi O tarihte işe başlayanlar dikkat! 49-50-51-52 ve 53 yaşla emeklilik... Haberi Görüntüle

559 BİN VATANDAŞ YARARLANIYOR

Halihazırda 559 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı'ndan yararlanıyor. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz çerçevesinde Bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum." ifdelerini kullandı.

Kasa ağzına kadar doldu! Merkez Bankası rezerv miktarını açıkladı: Rekor artış piyasaya güven verdi Kasa ağzına kadar doldu! Merkez Bankası rezerv miktarını açıkladı: Rekor... Haberi Görüntüle

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA EKRANI

e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım aylığı sorgulanabiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Ekonomi


Loading