Yandex Metrica

Sitede Ara

Evde bakım maaşı alanlara müjde! Bakanlık yeni yönetmelik yayınladı: 1500 TL zam geldi! Yeni rakam belli oldu

Evde bakım maaşı alanlara müjde! Bakanlık yeni yönetmelik yayınladı: 1500 TL zam geldi! Yeni rakam belli oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemelerine devam ediyor. Evde bakım maaşı alanlara güzel haber bugün geldi. Bakanlık, evde bakım maaşına gelen zammı duyurdu. Destek ödemesi artık aylık 6 bin 500 TL olarak ödenecek. İşte detaylar...

Ekonomi

03.03.2024, 11:52

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evde bakıma muhtaç, hasta, yaşlı ve engelli yakınlarına bakan kişilere ödenen evde bakım maaşına zam geldi. 

Temmuz ayı itibarıyla artık zamlı yatmaya başlayacak olan destek ödemesinin güncel tutarı 6 bin 500 TL oldu.

Bakanlık, evde bakım maaşı alan vatandaşlar için yeni bir yönetmelik yayınladı. Yeni düzenlemelere göre; evde bakım maaşı başvurusu, değerlendirme ve ödeme süreçlerinde değişiklikler yapıldı.

Bakan Uraloğlu'ndan 23 Nisan müjdesi: Yarın bu hatlar ücretsiz olacak! Bakan Uraloğlu'ndan 23 Nisan müjdesi: Yarın bu hatlar ücretsiz olacak! Haberi Görüntüle

BAKIM MAAŞI ALANLARA DUYURU

Yapılan yeni açıklamaya göre, ihtiyaç sahibi engellilerin evde bakım yardımından faydalanabileceği belirtildi. Evde Bakım Yardımı Yönetmeliği, bu konuda başvuru, değerlendirme, ödeme ve diğer hususları düzenliyor.

Yönetmelik kapsamında, tam bağımlı çocuklar için "Çok ileri düzeyde özürlü", "Belirgin özürlü" ve "Özel koşul gereksinimi olan" (ÖKGÖ) ibareli rapora sahip olanlara yardım sağlanacak. Günlük hayatta işlerini ve tekrarlayan ihtiyaçlarını önemli ölçüde yerine getiremeyen ve başkasının yardımı olmadan hayatlarını sürdüremeyen kişiler de evde bakım yardımından faydalanabilecek. Yardım almaya hak kazanan aileler, evde bakım yapmak isteyen kişilere, hanedeki kişi başına düşen net asgari ücretin 2/3'ünden az olan bir tutar ödenecek. Ödemelerin devir, temizlik ve haciz edilemeyeceği de belirtiliyor.

TL zorunlu karşılık faizi yükseltilirse ne olur? Zorunlu karşılık oranı artarsa mevduat faizleri yükselir mi, düşer mi? TL zorunlu karşılık faizi yükseltilirse ne olur? Zorunlu karşılık oranı... Haberi Görüntüle

EN AZ 1500 TL ZAM YAPILACAK

Yayımlanan yönetmelik tarihinden önce evde bakım yardımı alan kişilerin ödemelerine devam edilecek. Yardımdan faydalanma koşullarında hane geliri, sağlık durumu gibi değişiklikler gözden geçirilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading