Yandex Metrica

Ev sahiplerinden kurnaz oyun! 'Emlakçıyım' diyerek komisyon alıyorlar

Ev sahiplerinden kurnaz oyun! 'Emlakçıyım' diyerek komisyon alıyorlar

Düzce'de orantısız kira artışlarını araştıran Düzce Emlakçılar Derneği, ev sahiplerinin, kendilerini emlakçı gibi gösterip komisyon istediklerini ortaya çıkardı.

Ekonomi

23.01.2024, 17:58

Yeni akademik yıl öncesi Düzce'de kira artışlarının nedenini araştıran Düzce Emlakçılar Derneği üyeleri, çarpıcı bulgulara ulaştı. 

Hazırlanan rapora göre, kentte kendilerini emlakçı gibi gösteren daire sahipleri, kiracıları kandırarak bir aylık depozito ve bir aylık kira peşinatının dışında bir de emlakçı komisyonu istiyor.

Dernek Başkanı Ömer Kaya'nın ifadesine göre hazırlanan rapor doğrultusunda Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri ile birlikte duruma müdahale edilecek.

Ons ve gram altında yeni rekor! Bayram tatili dinlemeyip artmaya devam etti: İşte güncel rakamlar Ons ve gram altında yeni rekor! Bayram tatili dinlemeyip artmaya... Haberi Görüntüle

BAKKAL SAHİBİ EMLAKÇI OLMUŞ

Düzce'de kira artışları ile alakalı açıklama yapan Düzce Emlakçılar Derneği Başkanı Ömer Kaya, 

"Yasakların kalkmasıyla birlikte evlere olan talep arttı. Talebin artmasıyla fırsat ticareti ortaya çıktı. Ev sahipleri kiracılarının tahliyesini ya da kiralarını arttırmasını talep ediyor. Son dönemlerde bize gelen şikayetler doğrultusunda biz de çalışmamızı başlattık. Çok korkunç tespitlerle karşılaştık. Üniversitelerde yüz yüze eğitimler başlıyor. Düzce Üniversite çevresinde de üniversite öğrencilerine yönelik konut projeleri var. Yurtlar var, ancak yurt kapasitesi yetmediği için öğrenciler apart, 1+1 ya da stüdyo daire tutmaya çalışıyor. Bu aşamada o projelerde daire alan ev sahipleri var. Kendilerini emlakçı olarak tanıtıyorlar. Yaptıkları kiralamadan komisyon da talep ediyorlar. Bazıları 4-5 ay karşılığında kira talep ediyor. Bunlar hukuki değil, kapıcı, inşaatçı, bakkal sahibi emlakçı olmuş. Kendi dairelerine emlakçı yazmışlar" ifadesinde bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading