Yandex Metrica

En düşük emekli maaşı alanlara devlet yardımı! Karşılıksız ödeme için tek şart olacak!

En düşük emekli maaşı alanlara devlet yardımı! Karşılıksız ödeme için tek şart olacak!

En düşük emekli maaşı olan 10 bin TL’den yararlanan emekliler için devlet ceplerini rahatlatmak için destekte bulunacak.Karşılıksız yatacak ödemeden yararlanmak için sadece tek şartı yerine getirmeniz yeterli.   

Ekonomi

25.03.2024, 08:27

Ülkemizdeki 16 milyonu aşkın emekli vatandaş Ocak 2024 yılında yapılacak zamları yakından taki etti.  Artan enflasyon karşısında alım gücü en fazla düşen kesim olarak değerlendirilen emekliler 2024 yılında maaşlarına gelecek zammı gözlerken alınan zam kararı emeklileri memnun etmedi. 6 aylık enflasyon verisine dayanarak ve refah payı eklemesiyle birlikte emekli maaş zammı tüm emekli vatandaşlar için yüzde 49,25’te eşitlendi. 

SGK'dan sigortalı vatandaşlara müjde! Şartları sağlayan çalışanlara özel 8 bin 240 TL ödeme! SGK'dan sigortalı vatandaşlara müjde! Şartları sağlayan çalışanlara özel 8 bin... Haberi Görüntüle

EMEKLİ MAAŞLARINA YENİ DÜZENLEME YAPILACAK 

2024 emekli maaş zammı yüzde 49,25 oranında yapıldı. Buna göre maaş miktarlarına bağlı olarak tüm emeklilere yüzde 49,25 daha fazla maaşlarını almaya başladı. Bu maaş zammıyla en düşük emekli aylığı da 7 bin 500 TL’den 10 bin TL’ye yükseldi. Ancak kiralar ülkemizde 10 bin TL’yi aşmışken milyonlarca emekli vatandaş ihtiyaçları doğrultusunda bir geçim sağlamakta da zorlanır oldu. Emeklilere destek sağlamak adına ise düzenlemelerin yapıldığı gelen kulis bilgiler arasında. 

Hem limitsiz hem faizssiz kredi! O bankadan müşterisine dev kıyak: Nakit ihtayacı olanlar hemen başvuru yapsın Hem limitsiz hem faizssiz kredi! O bankadan müşterisine dev kıyak:... Haberi Görüntüle

AK PARTİ’DEN EMEKLİLERE DESTEK ÇALIŞMASI

Ülkemizdeki milyonlarca emeklinin şartlarının iyileştirilmesine yönelik vatandaşlardan yoğun bir talep gelirken hükümette de bu noktada elinden geleni yapmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılını “Emekli Yılı” ilan etti ve buna ek olarak birçok çalışmanın yürütüldüğü de biliniyor. Emeklilik sisteminde ve emekli maaşlarında, buna ek olarak İş Kanunu’nda yapılan düzenlemelerle şartların en iyi şekilde iyileştirilmesi amaçlanıyor.

Emeklilik yaşında değişiklik! Prim şartını yerine getirenler emekli oluyor Emeklilik yaşında değişiklik! Prim şartını yerine getirenler emekli oluyor Haberi Görüntüle

VATANDAŞA EK GELİRLE DESTEĞİNDE BULUNULACAK 

AK Parti özellikle bazı ek ödeme seçenekleri üzerinde emekliler için çalışıyor. En az emekli maaşından faydalanan vatandaşlar için ek gelir sağlanması adına adımlar atılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın işbirliğiyle emeklilere ek ödeme sunulması, elektrik, doğal gaz, su, gıda ve benzeri destekler verilmesi gündemde.

Günlük 150.000 metreküp doğalgaz çıkacak! Denizin altı rezerv kaynıyor: TPOA sondaj çalışmalarına başladı Günlük 150.000 metreküp doğalgaz çıkacak! Denizin altı rezerv kaynıyor: TPOA... Haberi Görüntüle

SOSYAL YARDIM ÖDEMESİ ARTIRILACAK 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çerçevesinde hanelere gerçekleştirilen sosyal yardımlar için belirli şartlar söz konusu. Bu şartların başında ise “hanedeki kişi başına düşen gelir miktarı” geliyor. Meclis’te tartışılan konulardan biri de sosyal yardım sağlanan hanelerdeki toplam gelir şartının asgari ücretin 3’de 1’i yerine 17 bin 2 TL’ye çıkarılması düşünülüyor. En düşükten emekli aylığı yatan vatandaşlara sunulması planlanan ek ödeme desteğinin ise ikinci bir ödemeden ya da maaştan yararlanmayan, yalnızca 10 bin TL emekli maaşı olan vatandaşlar için sağlanması gündemde.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading