Yandex Metrica

Emlakçı değil soyguncu! 4800 TL'ye apart oda kiralayıp komisyon ücreti talep ediyorlar

Emlakçı değil soyguncu! 4800 TL'ye apart oda kiralayıp komisyon ücreti talep ediyorlar

Ev kiralarını fahiş seviyelere yükselten emlakçılar, halkın barınma ihtiyacını baltalamaya devam ediyor. Üsküdar'da bayanlar için sadece tek bir oda kiralayan bir emlakçının 4800 TL kira bedeli, 1500 TL depozito, 4800 TL emlak danışmanlık ücreti talep etmesi tepkiyle karşılandı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:48

Son bir yılda kira fiyatların fahiş seviyelere yükselmesine sebep olan etkenlerden biri de kuşkusuz ki emlakçılar.

İddialara göre, her bölgeye taban fiyat belirleyen emlakçılar, belirlenen oranın altındaki kira fiyatlarına izin vermiyor. Evini bu seviyenin altında kiralık vermek isteyen ev sahiplerini arayıp 'biz size daha yüksek fiyatlardan kiracı buluruz' diyerek fiyatları yükseltiyor.

İki ülke resmen anlaştı: Orta Koridor güçlendirilecek: Asya ve Avrupa geçişlerine Türkiye'den iki kilit proje İki ülke resmen anlaştı: Orta Koridor güçlendirilecek: Asya ve Avrupa... Haberi Görüntüle

TEK BİR ODAYI KİRALAMANIN BEDELİ 11,100 TL

Üsküdar için yayınlanan bir apart oda ilanı, emlakçıların oyunlarını bir kez daha ortaya döktü. Ahmediye Mahallesi'nde sadece bayanlar için olduğu belirtilen ilanda tek bir oda için 4800 TL kira bedeli istendi.

Söz konusu ilanda ayrıca 4800 TL emlak danışmanlık ücreti ve 1500 TL depozito talep edilmesi 'yok artık' dedirtti.

İstanbul'a yeni taşınan ve ev kiralamak isteyenlerin barınma hakkını elinden alan emlakçılar apart odalara bile göz dikti.

Orta Koridor güçlenecek! Bakan Uraloğlu duyurdu: Türkiye ile Kırgızistan arasında taşımacılık serbestleşiyor Orta Koridor güçlenecek! Bakan Uraloğlu duyurdu: Türkiye ile Kırgızistan arasında... Haberi Görüntüle

KİRALARA YILDA 2 DEFA YÜZDE 60'LARI GEÇEN ZAMLAR YAPIYORLAR

Haziran ayında konutta kira artışını sınırlayan karar kabul edilmiş ve Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Söz konusu karara göre  11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında yenilenecek konut kira sözleşmelerindeki artış, bir önceki yılın yüzde 25'ini geçemiyor.

Ancak 'apart oda' adı altında kiralanan yerlerde bu kurala uyulmuyor. 

Apart odalarda kalan vatandaşlar, odaları kiralayan işletme ve emlakçıların, kiracılarla herhangi bir sözleşme yapmadığını, yasal incelemeye takılmamak için kira dönemi geldiğinde kira bedelini bankadan değil elden teslim istediği belirtti. İşletme sahipleri bu şekilde, yılda 2 defa yüzde 50-60 seviyelerde kira zammı yapıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading