Yandex Metrica

Emeklinin yüzü bu haberle gülecek! Emekliye kalıcı iyileştirme için yeni yasa yolda

Emeklinin yüzü bu haberle gülecek! Emekliye kalıcı iyileştirme için yeni yasa yolda

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekli vatandaşlar için seyyanen zam açıklamasını duyurmaması üzerine Yerel Seçimler öncesi umutlu bekleyiş devam ederken, SGK Uzmanı Özgür Erdursun emekliler için yeni bir yasanın yolda olduğunu duyurdu. Erdursun emekliler için intibak yasası geleceğini ve kalıcı olacağını duyurdu.

Ekonomi

07.04.2024, 18:02

2024 yılına girilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en düşük emekli maaşının 10 bin TL olarak duyurmuş, vatandaşlar ise maaşlarını yüzde 49.25'lik bir artışla almaya başlamıştı. 

Vatandaşın boykot çağrısına Erdoğan'dan cevap geldi: Fahiş fiyatla mücadele dönemi başlıyor Vatandaşın boykot çağrısına Erdoğan'dan cevap geldi: Fahiş fiyatla mücadele dönemi... Haberi Görüntüle

SGK UZMANINDAN YENİ YASA AÇIKLAMASI

Ancak enflasyon nedeniyle gelen zamlar emelilerin geçim derdi sıkıntısı çekmesine neden oldu ve emekli vatandaşlar seyyanen zam talebinde bulundu. SGK Uzmanı Özgür Erdursun ise emekliler için yen bir düzenleme yapılmaya başladıklarını duyurdu.

İstanbul Havalimanı'na iki ödül birden: Dünyada ilk 10'a girdi İstanbul Havalimanı'na iki ödül birden: Dünyada ilk 10'a girdi Haberi Görüntüle

EMEKLİLER İÇİN İNTİBAK YASASI YOLDA

Emekli maaşlarına ilişkin yeni gelişmeleri açıklayan SGK Uzmanı Özgür Erdursun; "Böyle bir uygulamayı artık ortadan kaldırmak yönünde gibi planları var. Bunun için intibak yasasıyla beraber emekli aylıklarının yatırılan primlere göre gün sayısına göre artırılarak bu kök aylık meselesine son vermek istiyorlar." dedi.

Hayaller suya düştü! Türk şirketi Avrupa'dan çekiliyor Hayaller suya düştü! Türk şirketi Avrupa'dan çekiliyor Haberi Görüntüle

EMEKLİLER RAHAT BİR NEFES ALACAK

Temmuz ayında Asgari ücrete yüzde 25 veya 30 oranında zam yapılması halinde en düşük emekli maaşının 10 bin TL olabileceğini söyledi. İntibah yasası ile ilgili paylaşım yapan Erdursun;  "Bunun için de emekli aylıklarına aslında yapılması gereken düzgün bir intibak. İntibakla birlikte emekli aylıklarını güncelleyecek ve bununla beraber de artık en düşük kök aylık ya da tamamlanan aylık meselesini ortadan kaldırırlar. İşte şayet emekliler bir nevi olsun bu enflasyon karşısında rahat nefes alabilecek."  dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Ekonomi


Loading