Yandex Metrica

Emekli maaşlarında yeni sistem yolda: Emeklilik yaşına göre kadameli taban aylık sistemi geliyor!

Emekli maaşlarında yeni sistem yolda: Emeklilik yaşına göre kadameli taban aylık sistemi geliyor!

Haziran ayına kadar tamamlanması planlanan yeni emekli maaş sistemiyle birlikte köklü değişiklikler yaşanacak. Yeni sistem ile emekli aylıklarının hesaplanmasında emeklilik yaşı önemli olacak.

Ekonomi

01.04.2024, 15:09

Emeklilik yaşı, emeklinin maaşının belirlenmesinde baz alınacak. Daha erken yaşta emekli olanlar daha düşük, daha genç yaşta emekli olanlar ise daha yüksek taban aylık alacak. Yani 50 yaşında emekli olan bir vatandaş ile 65 yaşında emekli olan bir vatandaş farklı taban aylık alacak.

Bakan Uraloğlu duyurdu: Osmangazi Köprüsü'nde tüm zamanların rekoru kırıldı! Bakan Uraloğlu duyurdu: Osmangazi Köprüsü'nde tüm zamanların rekoru kırıldı! Haberi Görüntüle

DÜŞÜK MAAŞ ALAN EMEKLİLER İÇİN ÖNEMLİ 

16 milyon emekliden 13 milyona yakını asgari ücretin altında maaş alıyor. 6 milyon emekli ise 10 bin TL maaş ile geçinmeye çalışıyor. Bu sistemin düşük maaş alan emekliler için faydalı olması bekleniyor.

Merkez Bankası açıkladı! Rezervler bakın ne kadar oldu? Merkez Bankası açıkladı! Rezervler bakın ne kadar oldu? Haberi Görüntüle

SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?

Emeklilik yaşı sigortalılık süresine göre farklı taban aylık tabloları oluşturulacak. 59 yaşında emekli olan bir vatandaş en düşük 17 bin TL emekli maaşı alacak. Sigortalı çalışma süresi ve prim ödemesi gibi etkenler maaşı daha da artırabilecek. 10 bin TL emekli aylığı alan 6,5 milyondan fazla emekli, zammını 10 bin TL'nin üzerinde alacak.Emeklilikte yeni düzenlemenin Haziran ayına kadar İş Kanunu'na eklenmesi planlanıyor. Emeklilikte intibak düzenlemesi ise henüz gündemde yok.

 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading