Yandex Metrica

Elektrik ve doğalgaz için yeni müjde! Kademeli tasarruf dönemi başlıyor

Elektrik ve doğalgaz için yeni müjde! Kademeli tasarruf dönemi başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar sonrası TBMM Genel Kurulu'nda TRT payı ve enerji fonu kesintisinin kaldırılmasının ardından elektrik ve doğalgazda kademeli ücretlendirmenin detayları belli oldu.

Ekonomi

23.01.2024, 18:31

AK Parti tarafınan TBMM Genel Kuruluna sunularak kabul edilen, az elektrik tüketenden düşük çok tüketenden yüksek ücret alınmasını sağlayan kanun teklifi kabul edilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunuldu. 

Buna göre 1. kademe altında elektrik tüketenler 'bir lira'lık birim maliyetinin yüzde 10 altında fatura öderken, 150 -200 kW arasında tüketim yapanlar ilave kW için birim başına '1 lira', 200-250 kW arası tüketim yapanlar ilave kW başına '1 lira 10 kuruş', 250 kW üzeri tüketim yapanlar ise ilave kW başına '1 lira 20 kuruş' ödeyecekler.

Bu kapsamda 1. kademe tüketimden bütün vatandaşlar düşük ücretten yararlanırken zamlı tarifeyi sadece fazla tüketim yapanlar ödeyecek. Bu şekilde düşük enerji tüketimi teşvik edilecek ve dar gelirli vatandaşın faturası hafifleyecek. 

Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Trabzon'a raylı sistem geliyor Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Trabzon'a raylı sistem geliyor Haberi Görüntüle

ELEKTRİĞİ SADECE KULLANAN ÖDEYECEK

Piyasa uzmanları, elektrik ve doğalgazı devletin desteklediğini vurgulayarak, yeni düzenlemelerle bu maliyetin artık çok elektrik kullananlar tarafından karşılanacağını aktardı. 

Lila Kağıt halka arz ne zaman 2024? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Lila Kağıt halka arz ne zaman 2024? Lila Kağıt katılım... Haberi Görüntüle

DOĞALGAZDA BÖLGESEL TARİFE UYGULANACAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından yapılan açıklamada doğalgaz ile ilgili açıklama AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'tan önce geldi. Elitaş ise yaptığı açıklamada, "4 Ocak tarihinden itibaren, Meclis çalışmalarına başladığında kademeli doğalgaz tarifesini getireceğiz. Villada oturanla gecekonduda oturanın aynı fiyatla doğalgaz tüketimini uygun bulmuyoruz" ifadelerine yer vermişti. 

Kanun çalışmaları tamamlandıktan sonra bölgesel farklılıklar, fiyatlandırma ve kademelendirmenin detayları ortaya çıkacak. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading