Yandex Metrica

Dünyaca ünlü bankadan piyasaları sallayan altın tahmini! Yakın zamanda patlayacak

Dünyaca ünlü bankadan piyasaları sallayan altın tahmini! Yakın zamanda patlayacak

Dolarda yükseliş devam ederken, altın fiyatlarında da hareketli günler yaşanıyor. Fed'in faiz kararı nedeniyle baskı yiyen ons altın fiyatları 1800 doların üzerinde tutunmaya çalışırken, gram altın ise dolardaki yükselişle 1 ayın zirvelerinde dolaşıyor. ANZ Bank analistlerinden yeni bir değerlendirme geldi. Buna göre altın fiyatlarının 1820 dolar seviyelerinde istikrar kazanması bekleniyor.

Ekonomi

23.01.2024, 19:17

Rusya - Ukrayna savaşının nedeniyle jeopolitik riskler arttı. Altın tarihi seviyelrle yükselirken son 4 hafta üst üste gerileyerek bu yılki tüm kazancını sildi. 

Devletten konut desteği: 4.859 TL ödeyerek ev sahibi olabilirsiniz! Devletten konut desteği: 4.859 TL ödeyerek ev sahibi olabilirsiniz! Haberi Görüntüle

YÜZDE 13 DEĞER KAYBETTİ

Ons altın, ABD tahvil getirilerindeki yükselişin değerli metale olan talebi düşürmesi sonrası mart başında beri yaklaşık yüzde 13 değer kaybetti. Son dönemde yatırımcıların güvenli liman olarak yöneldikleri yatırım aracı dolar oldu.

TPAO'dan enerjide tam bağımsız Türkiye hedefine katkı: Sakarya Gaz Sahası'na Göktepe 1 kuyusu: 60 milyon kişinin ihtiyacı karşılanacak TPAO'dan enerjide tam bağımsız Türkiye hedefine katkı: Sakarya Gaz Sahası'na... Haberi Görüntüle

FAİZ ARTIRIMI DEVAM EDECEK

Martta 25 baz puan mayısta ise 50 baz puan faiz artışı yapan ABD Merkez Bankası Fed’in Haziran ve Temmuz’da da 50’şer baz puanlık faiz artırması bekleniyor. Fed Başkanı Jerome Powell, konuşmasında bu beklentileri daha da kuvvetlendirdi. Powell, enflasyondaki düşüş ikna edecek duruma gelmeden faiz artırımını bitirmeyeceklerini söyledi.

Çalışmalar başladı! Siirt'te petrol arama sondajı yapılacak Çalışmalar başladı! Siirt'te petrol arama sondajı yapılacak Haberi Görüntüle

1813 DOLAR SEVİYESİNDE

Ons altın, Powell’ın şahin ifadelerinin ardından dün 1806 dolara kadar gerilemesinin ardından günü 1815 dolardan kapattı. Bugün ise 1813 dolardan değerleniyor.

Kendi işinin patronu olmak isteyenlere müjde! İŞKUR'dan 500 bin TL'ye kadar hibe desteği! Bakan Işıkhan detayları açıkladı! Kendi işinin patronu olmak isteyenlere müjde! İŞKUR'dan 500 bin TL'ye... Haberi Görüntüle

ANZ BANK ANALİSTLERİNDEN TAHMİN

Altın için yeni bir değerlendirmede bulunan ANZ Bank analistleri, sarı metalin 1820 dolar seviyelerinde istikrar kazanmasını bekliyor. “Agresif parasal sıkılaştırma, artan getiriler ve daha güçlü bir dolar altın fiyatı için kilit unsurlar” diyen ANZ analistleri, “Sürekli enflasyon ve artan jeopolitik riskler tarafından körüklenen küresel ekonomik büyümeye ilişkin endişeler, sarı metali bir şekilde korumalıdır. Fiyatın 1950 dolarlık yükselme potansiyeli ile mevcut 1820 dolar seviyesinde bir taban bulmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading