Yandex Metrica

Dünyaca ünlü banka 'Merkez Bankası faiz artıracak' dedi ve TL'de duranları uyardı!

Dünyaca ünlü banka 'Merkez Bankası faiz artıracak' dedi ve TL'de duranları uyardı!

Dünyanın önde gelen bankalarından Deutsche Bank ve JP Morgan yine çok konuşulacak Türkiye tahminlerinde bulundu. Deutsche Bank, TL'de değer yaşanması halinde ekonominin daha da hassaslaşacağını söyledi.

Ekonomi

23.01.2024, 18:41

Karar'ın haberine göre Alman banka devi Deutsche Bank, Türkiye’nin şu an Türk Lirası'ndaki değer kaybına karşı daha hassas hale geldiğini söyledi.

BloombergHT'nin haberine göre, “Bundan dolayı 2022’nin ilk çeyreğinde politika faizinde büyük bir artış olacağına dair görüşümüzü koruyoruz” diyen Deutsche Bank, enflasyonun da mayıs ayına kadar yükselmeye devam edeceğini düşündüklerini dile getirdi.

Borsa İstanbul güne nasıl başladı? 18 Nisan 2024 BIST100 endeks kaç puan? Borsa İstanbul güne nasıl başladı? 18 Nisan 2024 BIST100 endeks ... Haberi Görüntüle

ENFLASYON YÜZDE 50'NİN ÜZERİNDE SEYRETMEYE DEVAM EDEBİLİR

Öte yandan banka, enflasyonun ocak ayında yüzde 46 seviyesine çıkmasını bekleyen banka, mayıs ayında enflasyonun yüzde 53’e çıkacağını ve TCMB’den herhangi bir politika değişikliği gelmediği takdirde enflasyonun 2022’nin kasım ayına kadar yüzde 50’nin üzerinde seyretmeye devam edeceğini düşündüklerini ifade etti.

Bakan Uraloğlu duyurdu: Fahiş bilet fiyatlarına sıkı denetim! Bakan Uraloğlu duyurdu: Fahiş bilet fiyatlarına sıkı denetim! Haberi Görüntüle

JP MORGAN GELECEK AY FAİZLERDE DEĞİŞİKLİK BEKLEMİYOR

JP Morgan ise gelecek aylarda politika faizinde herhangi bir değişiklik beklemediklerini fakat ekonomik temeller tersini gösterse de faiz indirimi ihtimalinin daha yüksek olduğunu dile getirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading