Yandex Metrica

Dolar, euro, altın ve Bitcoin alan kaybetti! İşte milyonlarca vatandaşı zengin eden yatırım aracı

Dolar, euro, altın ve Bitcoin alan kaybetti! İşte milyonlarca vatandaşı zengin eden yatırım aracı

Vatandaşlar, kur korumalı mevduat, döviz, altın, gümüş ve Bitcoin'in yanında yeni yatırım araçları arıyor. Bu araçların içerisinde arsa ve gayrimenkul satışları da yatırımcısına kazandırdı.

Ekonomi

23.01.2024, 18:44

Birçok vatandaş döviz, altın, hisse senedi ve kripto para gibi yatırım araçlarıyla gelir kazanmanın yollarını arıyor. Son yapılan araştırmaya göre, bu yatırım araçlarının yanında arsa ve gayrimenkul satışları da yatırımcısına büyük paralar kazandırdı.

Yeni Akit'in haberine göre, Ülke genelinde geçen yıl, arsa, tarla ve dükkân gibi konut dışı gayrimenkul satışı 1.5 milyon adeti aşarak tüm zamanların rekorunu kırdı. 

Konut fiyatlarındaki artış nedeniyle ‘düşük bütçelerle alternatif Yatırım arayışı’ ve ‘pandeminin etkisi ile müstakil yaşam hayali’ Arsa Tarla satışlarındaki artışta önemli rol oynadı. 

Magnum dondurmaları neden toplanıyor? Magnum dondurmaları nerelerde, hangi ülkelerde toplanıyor? Magnum dondurmaları neden toplanıyor? Magnum dondurmaları nerelerde, hangi ülkelerde toplanıyor? Haberi Görüntüle

YATIRIMI DOĞRU LOKASYONDA YAPAN KARLI ÇIKTI

TSKB Gayrimenkul Değerleme şirketi yatırımcıların en çok tercih ettiği bölgelerdeki arsa ve tarla fiyatlarını mercek altına aldı. Sonuç gösteriyor ki yatırımını doğru lokasyonda arsa ve tarlaya yapanlar kazançlı çıktı. İstanbul Arnavutköy’de Tarla Fiyatları 2013’ten bu yana yaklaşık yüzde 600 artarken, Eyüp’te bu artış yüzde 700’ü aştı, Çatalca’da yüzde 500’ü buldu. Beykoz’da tarla fiyatı 8 yılda yüzde 1000’in üzerinde artarken, Sarıyer’de arsa Fiyat artışı yüzde 300’ü aştı. Çanakkale Köprüsü ile değerlenen Lapseki’de yüzde 1400 artışlar kayda geçerken, İzmir’de Arsa Fiyatları yüzde 300’ü aşan oranda arttı. İşte araştırma sonuçları:

Dizel araç sahiplerine müjdeli haber: Motorine indirim geldi! Dizel araç sahiplerine müjdeli haber: Motorine indirim geldi! Haberi Görüntüle

ARSA ÇEVRESİNDEKİ PROJELER DEĞERİ KATLIYOR

İstanbul’da arsa alımlarının Müstakil Ev istediğinden çok yatırım amaçlı olduğuna dikkat çeken TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Ozan Kolcuoğlu, İstanbul Havalimanı, Kuzey Marmara Otoyolu ve Kanal İstanbul projelerinin arsa ve arazi alımında önemli rol oynadığını söyledi. Kolcuoğlu, “Projelerin ilk etkisi imarı olmayan arazilerin satışlarındaki trend ve değerlerindeki artı yönlü değişim şeklinde gerçekleşti.

Bakan Uraloğlu duyurdu: Fahiş bilet fiyatlarına sıkı denetim! Bakan Uraloğlu duyurdu: Fahiş bilet fiyatlarına sıkı denetim! Haberi Görüntüle

ÇANAKKALE'DE REKOR ARTIŞ

Çanakkale Labseki’deki tarla fiyatları 2013 yılından bu yana rekor artış gösterdi. Bölgesine göre değişmekle birlikte yüzde 300’den başlayan değer artışı kimi bölgelerde yüzde 1400’ü aştı. Mart ayında açılması planlanan Çanakkale Köprüsü’nün etkisinin görüldüğünü söyleyen Ozan Kolcuoğlu, “1915 Çanakkale Köprüsü, projenin güzergahı belirlenip inşa çalışmalarına başlanmasıyla birlikte öncelikli etki alanlarından Gelibolu ve Lapseki ilçe merkezleri başta olmak üzere, çevre semtlerde ve köylerde de değer artışı yaratmaya başladı” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading