Yandex Metrica

Sitede Ara

Canlı yayında 84 milyona çağrı yaptı! '15 gün boyunca et ve yumurta yemeyelim'

Canlı yayında 84 milyona çağrı yaptı! '15 gün boyunca et ve yumurta yemeyelim'

Artan gıda fiyatları ele alındığı programda gazeteci Latif Şimşek tüketicilere kritik bir çağrıda bulundu.

Ekonomi

23.01.2024, 19:39

Enflasyon ve artan gıda fiyatlarının ele alındığı programda gazeteci Latif Şimşek tüketicilere kritik çağrıda bulundu. 

Ebrar Sitesi'nde depreme dayanıklı yeni binalar yükseliyor: Şazibey'in komşusu Azerbaycan olacak Ebrar Sitesi'nde depreme dayanıklı yeni binalar yükseliyor: Şazibey'in komşusu Azerbaycan... Haberi Görüntüle

'FAHİŞ FİYAT UYGULAYANLARA KESİNLİKLE ACIMAMALI'

Latif Şimşek'in açıklamalrından öne çıkanlar;

Devletimiz üzerine düşeni yapıyor. Bazı gıda ürünlerinde KDV indirimi de yapıldı. Bunu da istismar ettiler. Fahiş fiyat uygulayanlara kesinlikle acımamalı, ortada hiç bir şey yokken zam yapıyorlar. Temel girdilerin sabit olmasına rağmen serbest piyasada gerileme beklenirken indirim yapılmıyor.

Fahiş zam ve stokçuluk yapanlar yandı! Cezalar 10’a katlanıyor Fahiş zam ve stokçuluk yapanlar yandı! Cezalar 10’a katlanıyor Haberi Görüntüle

'TÜKETİCİLERE ÇAĞRI

Fiyat artışlarıyla ilgili muhalefetin ticaret odaları ve aracılara bir çağrıda bulunup zor süreçte herkesin elini taşın altına koymamasını eleştirdim. Fiyat artışlarıyla ilgili odalardan ve sanayi kuruluşlarından da duymadım ben bunu.

Tüketicinin fiyatları dengede tutmak için en önemli silahı tüketmekten vazgeçmektir. Tüketicimizin de böyle bir niyeti olmadığı ortada. Benim sözüm 250 gr zeytin alan, yarım kilo kıyma alan insanlardan bunu bekleyemeyiz. Et fiyatları yükseldiğinde 15 gün et yemeyebiliriz. 15 gün yumarta da yemeyebiliriz. Avrupa'da böyle yapılıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading