Yandex Metrica

Buna ekonomik darbe derler! Zincir marketlerin yeni oyunu: Ayçiçek yağını stok yaptılar

Buna ekonomik darbe derler! Zincir marketlerin yeni oyunu: Ayçiçek yağını stok yaptılar

Ukrayna'daki savaş nedeniyle sıvı yağ fiyatlarının artacağını düşünen bazı vatandaşlar, toptancılarda kuyruklar oluşturdu. İstanbul’da birçok zincir markette saatler içinde 5 litrelik ayçiçeği yağları tükendi. Öte yandan bazı zincir marketlerin yağları stok yaptığı görüldü.

Ekonomi

26.03.2024, 22:32

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş sebebiyle yağa zam olacağı söylentileri sonrası bazı vatandaşlar, yağ almak için toptancılarda ve zincir marketlerde kuyruğa girdi. Vatandaş talebini gören zincir marketler, yağları depolara kaldırıp stok yaptı.

Yaprak yaş çayın kilosu ne kadar, kaç TL oldu 2024? Yaprak yaş çayın kilosu kaç para? Yaprak yaş çayın kilosu ne kadar, kaç TL oldu 2024?... Haberi Görüntüle

ZABITA GECE YARISI BASKIN DÜZENLEDİ

Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesi zabıta ekipleri, ayçiçek yağı fiyatlarına zam yapılacağı spekülasyonları üzerine ürünleri raflardan kaldırıp depolarda saklayan marketlere yönelik gece baskını düzenledi.

Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun talimatıyla ilçe genelinde anlık baskınlar yapan zabıta ekipleri, depolarda stoklanmış ürünlerle karşılaştı.

Borsa İstanbul güne nasıl başladı? 18 Nisan 2024 BIST100 endeks kaç puan? Borsa İstanbul güne nasıl başladı? 18 Nisan 2024 BIST100 endeks ... Haberi Görüntüle

RAFLARDAKİ YAĞLARI DEPOLARA KALDIRMIŞLAR

Marketlerin raflarında yer almayan yağların depolarda olduğu görüldü.

İş yerlerini tek tek inceleyip didik didik arama yapan ekipler, stoklanan ürünlere el koydu ve yasal süreç başlattı.

Vatandaşları ekonomik olarak mağdur edip piyasada da huzursuzluğa neden olan stokçular ve fırsatçılar için yasal işlem başlatıldığını belirten Başkan Beyoğlu, "Vatandaşların hakkını ve hukukunu gözetmek üzere böyle bir çalışma başlattık. Bu konudaki duruşumuz nettir ve vatandaşlarımızı korumaktan yanadır. Stokçuluk ve fırsatçılık hem suçtur, hem de gayri ahlakidir. Denetimlerimiz gece gündüz demeden devam edecektir" dedi.

Ensonhaber'de yer alan habere göre yağa zam gelecek endişesi ile zincir marketlere ve toptancılara akın eden bazı vatandaşlar, izdihama da yol açtı.

Altın fiyatlarında düşüş sürüyor: 23 Nisan Çarşamba gram altın ne kadar oldu? Altın fiyatlarında düşüş sürüyor: 23 Nisan Çarşamba gram altın ne... Haberi Görüntüle

STOKÇULUĞA KARŞI HAREKETE GEÇİLDİ

Yağ fiyatlarına zam yapılacağı iddiasıyla stokçuluk yapılmasının önüne geçmek için zincir marketlere yönelik denetimler de artırıldı.

Bakan Işıkhan açıkladı: Temmuz'da asgari ücrete ara zam yok! Bakan Işıkhan açıkladı: Temmuz'da asgari ücrete ara zam yok! Haberi Görüntüle

DEVLETE EKONOMİK OPERASYON MU ÇEKİLİYOR?

Türkiye'de ayçiçek yağı stoğu olmasına rağmen yalan haber ve stokçuluk girişimleriyle vatandaşı galeyana getirmeye çalışanların oyunu kısa süre içerisinde ifşa oldu. Rafta 130 TL olan ürünün kasada 190 TL'ye satılması dikkatlerden kaçmadı.

Erken emeklilik hayali kuranlar dikkat: Bu meslekler listeye alındı! Tek tek emekli oluyorlar Erken emeklilik hayali kuranlar dikkat: Bu meslekler listeye alındı! Tek... Haberi Görüntüle

METİN KÜLÜNK: SOKAĞI HAREKETLENDİRMENİN ALTYAPISI OLUŞTURULUYOR

Söz konusu stokçuluk oyununa Twitter'dan tepki gösteren Metin Külünk, "Stokçuluk, fırsatçılık yaparak sokağı hareketlendirmenin alt yapısını oluşturmaya hizmet eden, ülkemize, milletimize ve CB’mız ERDOĞAN’a operasyon çeken bu zincir marketlerin sorumluları hakkında yüzlerce şikayet dilekçesi ile UYAP üzerinden başvuracak hukukçular vardır  değil mi?" ifadesini kullandı.

Bakan Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırıldı Bakan Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırıldı Haberi Görüntüle

 VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERDİ

Yalan haberlerle halkı sokağa dökme girişimlerine vatandaş da sessiz kalmadı. Sosyal medya hesaplarından tepkilerini dile getiren vatandaş zincir marketleri kınadı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading