Yandex Metrica

Sitede Ara

Borsa neden yükselir neden düşer? Borsadaki yükseliş, düşüş neye bağlı

Borsa neden yükselir neden düşer? Borsadaki yükseliş, düşüş neye bağlı

Borsada yer alan senetlerin fiyatları her şirkette değişiklik göstermedir. Bu olay birçok sebebin gerçekleşmesi ile olmaktadır. Birçok yatırımcı hisse senedinin yükseldiği ile ilgili sorular sormaktadır. Borsa neden yükselir neden düşer? Borsadaki yükseliş, düşüş neye bağlı sorularını cevapları haberimizde.

Ekonomi

23.01.2024, 20:23

Borsanın düşmesinin ya da yükselmesinin en önemli sebeperinden biriside Arz-Talep dengesidir.Örneğin bir hisse senedi ne kadar çok talep olursa o senet aynı şekilde yükselişe geçmektedir.Eğer tam tersi olur bir hisse senedine talep olmaz ise o hisse senedinin orantılı bir  şekide düşmektedir.

Orta Koridor güçlenecek! Bakan Uraloğlu duyurdu: Türkiye ile Kırgızistan arasında taşımacılık serbestleşiyor Orta Koridor güçlenecek! Bakan Uraloğlu duyurdu: Türkiye ile Kırgızistan arasında... Haberi Görüntüle

OLUMSUZ HABERLERİN HİSSE SENEDİNE ETKİSİ

Mikro olarak düşünüldüğü zaman sektörün cazibesi, şirketin yönetim şekli, çalışma biçimi, şirket kâr artışı veya düşüşü, şirketin projeleri, gelecek planları, başarıları, yeni iş haberleri, rekabet artışı, teknolojiye uyumluluğu, üretimdeki artışı gibi faktörler hisse senedi fiyatlarını etkilmektedir.Olumsuz haberlerin de hisse senedinin değerini düşürdüğü bilinmektedir.

Ekonomist Hatice Kolçak'tan şok iddia! Altın devri bitti: Artık en çok o yatırım aracı kazandıracak! Ekonomist Hatice Kolçak'tan şok iddia! Altın devri bitti: Artık en... Haberi Görüntüle

BORSAYI ETKİLEYEN MAKRO SEBEPLER

Bir ülkedeki faiz veya ekonomisinin dalga bir biçimde olması hisse senetlerini belirli düzeyde etkilemektedir.Daha bir çok sebebi olarak yükselen nüfus, büyüme hızı,petrol fiyatları hisse senetlerini makro düzeyede etki etmektedir.

Makro sepeplerin  başında Politika gelmektedir.Politika da istikrar iyiyse hisse senetleri de o kadar az etkilenmektedir.Fakat politikada ki olumsuzlukluklar belirsizlikler hisse senetlerine etkisi büyük olmaktadır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading