Yandex Metrica

Sitede Ara

Bankacılık sektörü topyekün değişiyor! O dönem artık tarih oluyor

Bankacılık sektörü topyekün değişiyor! O dönem artık tarih oluyor

Yapılan yönetmelik değişikliğine göre yapay zeka, uzaktan dijital yolla gerçekleştirilen bankacılık işlemlerinde kimlik tespitinde kullanılabilecek.

Ekonomi

23.01.2024, 20:57

Resmi Gazete'de yayımlanan karar neticesinde, uzaktan kimlik tespitinin kolaylaştırılması, banka kontrollerinin insan müdahalesi olmadan tamamlanması için, uzaktan bankacılık işlemlerinde yapay zeka kullanılabilecek.

DOLAR/TL ne kadar?- 19 Nisan Cuma döviz fiyatları: 2024 sonu dolar kaç TL olacak? DOLAR/TL ne kadar?- 19 Nisan Cuma döviz fiyatları: 2024 sonu... Haberi Görüntüle

ISLAK İMZA DÖNEMİ KAPANIYOR

Anonim ve limited şirketler görüntülü görüşme yöntemiyle, ıslak imza gerekmeden bankacılık işlemi yapabilecek. İşlem yapacak kişinin temsil yetkisi, Merkez Sicil Kayıt Sistemi veya Ticaret Sicil Gazetesi'nden alınan bilgilerle doğrulanacak.

BDDK'dan yönetmelik değişikliği! Bin liraya yükseltildi BDDK'dan yönetmelik değişikliği! Bin liraya yükseltildi Haberi Görüntüle

İMZA SİRKÜLERİNİN ÖRNEĞİ ALINACAK

Müşteri temsilcisi, kişi tarafından sunulan ve kişinin tüzel kişiyi temsile yetkili olduğunu gösteren imza sirkülerinin bir örneğini alacak. İmza sirkülerinden alınan imza örneği, kişinin kimlik belgesinde ve/veya MERSİS’te bulunan imza örneği ile karşılaştırılacak. Ayrıca, imza sirkülerinin mevcudiyeti, üzerindeki tarih ve yevmiye numarası kullanılmak suretiyle teyit edilecek.

Sahte altın alarmı! Darphane uyardı: Vatandaşlar ve kuyumcular bunlara dikkat etmeli Sahte altın alarmı! Darphane uyardı: Vatandaşlar ve kuyumcular bunlara dikkat... Haberi Görüntüle

ENGELLİ BİREYLER 3. KİŞİDEN YARDIM ALABİLECEK

Engelli kişiler uzaktan kimlik tespitinin görüntülü görüşme aşamasında üçüncü bir kişiden yardım alabilecek. Müşteri temsilcisi, yardımda bulunacak üçüncü kişinin ve bu kişinin sunacağı kendi kimlik belgesinin ön ve arka yüzünü gösteren fotoğraflar ve/veya ekran görüntülerini oluşturacak.

Asgari ücrete zam yok ama... Çalışanlara müjde başka şekilde gelebilir Asgari ücrete zam yok ama... Çalışanlara müjde başka şekilde gelebilir Haberi Görüntüle

SÖZLÜ ONAY YETERLİ OLACAK

Görüntülü görüşme aşamasının sonunda kişinin verilecek bankacılık hizmetleri hakkında bilgilendirilmesi ve gerçek kişinin gerçek kişi tacirin veya tüzel kişinin banka müşterisi olacağı kabul ettiğine ilişkin sözlü onay alınması ile süreç tamamlanmış olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading