Yandex Metrica

Bakanlık açıkladı, vatandaşlar PTT'ye akın etti! Her aileye 900 TL ödeme yapılıyor

Bakanlık açıkladı, vatandaşlar PTT'ye akın etti! Her aileye 900 TL ödeme yapılıyor

Çocuğu olan ailelere sosyal yardım desteği duyuruldu. Ebeveynlerinin başvurusunun olumlu sonuçlanması halinde dar bütçeli ailelere 900 TL'ye kadar destek ödemesi yapılıyor.

Ekonomi

23.01.2024, 19:13

Çocuklu aileler için sosyal yardım ödemesi duyuruldu. Başvuruların olumlu sonuçlanması durumunda geçim sıkıntısı çeken ailelere 900 TL destek veriliyor. 

Hane bazlı olarak yapılan ödemelerde her aileye düzenli olarak 500-900 TL arasında ödeme yapılıyor. 

Çocuklu ailelere verilen destekle hane bütçesine katkı sağlanırken, çocukların okul, gıda, giyim gibi harcamaları kontrol altında tutuluyor.

Savaş öncesi piyasalar: İslam Memiş ons altının kaç bin dolara yükseleceğini açıkladı Savaş öncesi piyasalar: İslam Memiş ons altının kaç bin dolara... Haberi Görüntüle

SOSYAL YARDIM ÖDEMESİ MİKTARI 

İlköğretim, ortaöğretim ve üniversite öğrencilerine yapılan desteklerin artık okul öncesi çocuklar için de verileceği duyuruldu. Ödeme tutarları ise şöyle:

Okul öncesi çocuklar için 500,
İlköğretim için 750,
Ortaöğretim için 800 TL,
Üniversite öğrencisi için ise 900 TL yardım yapılacak.

Avrupa Merkez Bankası politika faizini sabit tuttu Avrupa Merkez Bankası politika faizini sabit tuttu Haberi Görüntüle

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR? 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı il müdürlüklerinden talep edilen evrak ve başvuru formlarıyla birlikte kaymakamlıklara ve sosyal yardımlaşma vakıflarına giderek başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Yapılacak incelemeler sonucunda tarafınıza bilgi verilecek ve ödemelerinizi alabileceksiniz.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading