Yandex Metrica

Savaş öncesi piyasalar: İslam Memiş ons altının kaç bin dolara yükseleceğini açıkladı

Savaş öncesi piyasalar: İslam Memiş ons altının kaç bin dolara yükseleceğini açıkladı

İran ile İsrail arasında savaş ihtimali karşılıklı tehditlerle artarken tüm gözler ons altın ve gram altının gideceği yöne çevrildi. Piyasa uzmanı İslam Memiş, 3. Dünya Savaşı'nın ayak seslerinin duyulduğu şu günlerde ons altın öngörüsünü revize ederek paylaştı. 

Ekonomi

29.04.2024, 17:51

Bebek katili İsrail'in saldırganlığı nedeniyle Ortadoğu'da bölgesel bir savaş riski günden güne artıyor. Tel Aviv yönetimi İran topraklarına saldırılar düzenleyeceklerini duyurdu. Ufukta İsrail ile İran arasında bir savaş ihtimali belirdi. Küresel belirsizlik ortamının en fazla etkilediği emtiaların başında ise altın geliyor. 

Gram ve ons altının gideceği yönü dikkatle takip eden vatandaşlar piyasa uzmanı İslam Memiş'in mesajlarına kilitlendi. İran ile İsrail arasındaki savaş mesajlarının tırmanmasıyla birlikte sosyal medya hesabında bir görüntü yayınlayan Memiş, altın yatırımcısını bundan sonra nelerin beklediğini anlattı. 

Güvenlik risklerinin giderek artmakta olduğuna işaret eden Memiş, özellikle ons altın fiyatına ilişkin çarpıcı öngörülerde bulundu.

İslam Memiş

"Ons altın kaç bin dolara yükselir?", "Gram altın yıl sonunda ne kadar olacak?" sorularına yanıt arayan İslam Memiş şunları söyledi:

Temmuz ayında yapılacak emekli zammı netlik kazandı: En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Temmuz ayında yapılacak emekli zammı netlik kazandı: En düşük emekli... Haberi Görüntüle

ONS ALTIN KAÇ BİN DOLARA YÜKSELİR?

Ons altında 3 bin dolar seviyesinin hedef konumunda olduğunu düşünüyorum. Hatta yıl sonuna kadar 3 bin doların üzerinde ataklar görmemiz muhtemeldir. Gram altın, ons altını takip ederek mutlaka her ay yeni rekor tazelemeye devam edecek. 

Savaşın ve jeopolitik gerilimin olduğu her ortamda yeni tansiyon artışları kaçınılmazdır. Gram altın/TL fiyatında bu yılın sonuna kadar beklediğimiz 3 bin-3 bin 500 lira seviyesi ihtimali artık her geçen gün daha da kuvvetleniyor. 

2 Mayıs Ons altın fiyatı | Ons altın ne kadar oldu? FED'in faiz kararı ile ons altın düştü mü? 2 Mayıs Ons altın fiyatı | Ons altın ne kadar... Haberi Görüntüle

KONUT VE OTOMOBİL FİYATLARI DÜŞMEZ

Genellikle altın tarafında şöyle sorular da sık gelmeye devam ediyor. "Benim elimde altınım var, altın fiyatları yükseldi, ben altınımı satıp bir ev ya da araba almayı planlıyordum. Buna ilişkin yorumunuz ne olur?" şeklinde sorular geliyor. 

Ben konut ve araç fiyatlarında TL bazlı bir düşüş beklenmiyorum. O yüzden almak isteyen alabilir. Zaten insanların altın biriktirme nedeni genellikle ev ya da araba almaktır. Dolayısıyla altını eve ya da arabaya çevirmek bana göre makul bir karar. Ben fiyatların TL bazında geri gelmesini asla beklemiyorum. 

Diğer yandan gümüş fiyatlarıyla alakalı görüşlerimi zaten sık sık paylaşıyorum. 32 dolar/32 lira ilk seviye, devamında 34 dolar/34 lira seviyelerinde olacaktır. 

Nisan ayında fiyatlar havada! Vatandaşın kuru soğan kabusu Nisan ayında fiyatlar havada! Vatandaşın kuru soğan kabusu Haberi Görüntüle

GRAM ALTIN ALT GELİR GRUBU İÇİN ULAŞILAMAZ HALE GELİYOR

Ortadoğu'da savaş konusunda herkesin jeopolitik okuması farklı olabilir. Ancak ben İsrail ile İran arasındaki meselenin çok ciddi bir olay ve ciddi bir kriz başlangıcı olarak yorumladım.

3. Dünya Savaşı'nın kapılarının aralandığı bir süreç olarak yorumladım. Tunus'tan, Libya'dan tutun da, Rusya'nın ve ABD'nin de dahil olacağı büyük bir kriz... Bu süreç çok sıkıntılı görünüyor. 

Artık 'düşer mi yükselir mi' sorusundan ziyade, "Bundan sonra alabilecek miyiz?" sorusunu cevaplamak gerekiyor. Gram altın (Kapalıçarşı piyasasında) 2 bin 575 seviyesinden kapanış yapmıştı. Bugünkü koşullara baktığımızda altın zaten alt ve orta gelir grubunun alabileceği bir yatırım aracı olmaktan çıktı. 

Rusya'dan Türkiye'ye tarihi petrol sevkiyatı: Tam 12 milyon varil! Rusya'dan Türkiye'ye tarihi petrol sevkiyatı: Tam 12 milyon varil! Haberi Görüntüle

VATANDAŞLAR GÜMÜŞE AKIN EDECEK 

Altında 3 bin seviyesini gördüğümüz zaman alt gelir grubunun alabileceği bir yatırım enstrümanı olma konumundan tamamen çıkmış olacak. Alt gelir grubunun yeni yatırım aracı gümüş olacak. 

Gümüşün gram fiyatı malum 29-30 TL seviyesinde. 3 bin liraya gram altın alamayan alt gelir grubu vatandaşımız, yine altın gibi kazandıran gümüşe yönelecek. Jeopolitik gerilimlerin arttığı dönemlerde gümüş de altın kadar yatırımcıyı koruyan bir yatırım aracıdır. 

Petrol fiyatlarının 100 dolara tırmanması halinde enflasyonda yukarı yönlü tırmanmalar olacaktır. Enflasyona karşı bizi koruyan yatırım aracı da değerli metallerdir; altın ve gümüştür. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Ekonomi


Loading