Yandex Metrica

Bakan Karaismailoğlu: TÜRSAT 6A'yı uzaya fırlattığımızda kendi uydusuyla temsil edilen 10 ülkeden biri olacağız

Bakan Karaismailoğlu: TÜRSAT 6A'yı uzaya fırlattığımızda kendi uydusuyla temsil edilen 10 ülkeden biri olacağız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, gelecek yıl yörüngesine fırlatılması hedeflenen TÜRKSAT 6A uydusuyla çalışmaların planlama doğrultusunda sürdüğünü belirterek, "TÜRKSAT 6A uydusunun da bizim için en önemli faktörü tamamen yerli, milli olarak Ankara'da üretilmekte. İnşallah bunu 2023 yılında uzaya fırlattığımızda uzayda kendi uydusuyla temsil edilen ilk 10 ülkeden biri olacağız." dedi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:55

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Yerleşkesi Troya Kültür Merkezi Prof. Dr. Sevim Buluç Oditoryumu'nda düzenlenen "Lojistik Mobilite ve Dijitalleşme Ekseninde Türkiye'nin Ulaşım Vizyonu" konferansında, Bakanlık olarak insan, veri ve yük taşıdıklarını söyledi.

ABD'li dev bankadan dikkat çeken altın tahmini! Bakın kaç bin dolara yükselecek ABD'li dev bankadan dikkat çeken altın tahmini! Bakın kaç bin... Haberi Görüntüle

'GELİŞMENİN OLMAZSA OLMAZI ULAŞIM'

Bakanlığın taşıdığı bu 3 unsuru güvenli, kolay ve hızlı yapmak için projeler ürettiklerini belirten Karaismailoğlu, gelişmenin, kalkınmanın olmazsa olmazının ulaşım olduğunu vurguladı.

Karaismailoğlu, bir bölgeye hızlı, güvenli ve konforlu ulaşıldığında o bölgenin istihdam, üretim, ticaret, turizm ve tarımının daha hızlı geliştiğini dile getirerek, "Yani siz bu bölgeye bir birimlik ulaştırma yatırımı yaptığınızda o bölgenin üretimine tam 10 katı etki ediyorsunuz. Aynı zamanda ülkenin milli gelirine tam 6 katı etki ediyorsunuz." diye konuştu. 

Bankalar kesenin ağzını açtı! 2024 Promosyon ödemeleri rekor seviyede: Hangi banka ne kadar promosyon veriyor? Bankalar kesenin ağzını açtı! 2024 Promosyon ödemeleri rekor seviyede: Hangi... Haberi Görüntüle

'ŞU ANDA DEVAM EDEN 4 BİN 500 KİLOMETRELİK DEMİR YOLI HATTIMIZI ARTIRARAK DEVAM EDECEĞİZ'

Kara yollarında önemli yatırımlar yaparak bölünmüş yol ağını 28 bin 700 kilometreye ulaştırdıklarını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, "Yüzde 65 kara yolu ağırlıklı yatırım döneminden demir yolu ağırlıklı yatırım dönemine girdik. Kendimize hedefler koyduk. Şu anda devam eden 4 bin 500 kilometrelik demir yolu hattımızı artırarak yolumuza devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Milyonlarca ev sahibi dikkat! 5 soruda kira beyannamesinde pişmanlık uygulaması Milyonlarca ev sahibi dikkat! 5 soruda kira beyannamesinde pişmanlık uygulaması Haberi Görüntüle

'TÜRKSAT 6A UYDUSUNU 2023 YILINDA UZAYA FIRLATMA HEDEFİMİZ VAR'

Karaismailoğlu, iletişim ve haberleşme yatırımlarına da değinerek, 2003 yılında 20 milyar liralık hacme sahip olan haberleşme sektörünün bugün 265 milyar liraya ulaştığını kaydetti.

Mobil abone sayısının 89 milyona ulaştığını vurgulayan Karaismailoğlu, şunları aktardı:

2023 yılında uzay vizyonunda çok önemli aşamalara geçeceğiz. TÜRKSAT 6A uydusunu 2023 yılında uzaya fırlatma hedefimiz var. Planlamalarımız doğrultusunda devam ediyor. TÜRKSAT 6A uydusunun da bizim için en önemli faktörü tamamen yerli, milli olarak Ankara'da üretilmekte. İnşallah bunu 2023 yılında uzaya fırlattığımızda uzayda kendi uydusuyla temsil edilen ilk 10 ülkeden biri olacağız. Bu da çok kıymetli ve Türkiye'nin geleceği için ve Türkiye'nin gençleri için de önemli bir aşama.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading