Yandex Metrica

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Prim gün sayısı şartı 9000 günden 7200 güne düşürülecek: 5 yıl erken emeklilik piyangosu kimlere vuracak?

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Prim gün sayısı şartı 9000 günden 7200 güne düşürülecek: 5 yıl erken emeklilik piyangosu kimlere vuracak?

Türkiye’de erken emeklilik sistemiyle ilgili çalışmalar devam ediyor. EYT müjdesinin ardından sırada 5 yıl erken emeklilik piyangosunun hangi sigorta grubuna vuracağı konuşuluyor. 

Ekonomi

16.03.2024, 23:57

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı erken emeklilik sistemi ile alakalı olarak bazı düzenlemeler yıllar içerisinde yapılacağının bilgisini paylaşmıştı. Konuya dair çalışmaları aralıksız devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuya dair vermiş olduğu talimatları takip ettiği belirtildi.

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ve euro kurunda son durum! Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ve euro kurunda son... Haberi Görüntüle

PRİM SAYISI 9000 BİNDEN 7200 GÜNE DÜŞÜRÜLECEK 

Emeklilik sisteminde yapılacak yeni düzenlemelere ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçtiğimiz haftalarda, “Emeklilik sistemine dair bazı düzenlemeler olacak. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Emeklilik sistemini sürdürebilir yapmak zorundayız. Bunun için de hesaplamalar iyice yapılmalı ve değişiklikler de ona göre uygulanmalıdır. SGK’nın tek geliri çalışanların prim ödemeleridir. Bundan dolayı insanlarımızı çalışma hayatında tutmak zorundayız. Bunun yanında Bağkur için emeklilik prim şartını 9000 günden 7200 güne indirme planımız var. Bu zaten seçim sözümüzdü. Bu mutlaka yapılacaktır. Kimsenin en ufak şüphesi olmasın” açıklamasında bulunmuştu. 

Doğalgaz ve elektrik fiyatlarına mayıs ayında zam yapılacak mı? Bakan Bayraktar'dan merak edilen soruya yanıt Doğalgaz ve elektrik fiyatlarına mayıs ayında zam yapılacak mı? Bakan... Haberi Görüntüle

BAĞKURLUYA ERKEN EMEKLİLİK MÜJDESİ

Bağkur için emeklilik prim gün sayısı şartı 9000 günden 7200 güne düşürülünce özellikle küçük esnaf olarak tabir edilen Bağkur’lular erken emekli olabilecek. 5 yıllık bir prim avantajı sağlanmış olacak. Bağkur primlerini 5 yıl fazladan ödemeyecek olan küçük esnafın bugünün hesaplamasıyla kazancının 400.000 TL’yi bulabileceği görülüyor. Bu parayı ödemeyeceği gibi küçük Bağkur’lular çok daha kolay şartlarda emekli olabilecekler. 

BIST 100 güne yükselişle başladı! 25 Nisan hangi hisse senetleri yükselişte? BIST 100 güne yükselişle başladı! 25 Nisan hangi hisse senetleri... Haberi Görüntüle

EV HANIMLARINA ÖZEL UYGULAMA

Ev hanımlarının emekli olmalarına yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu çerçevede yapılacak yasal düzenleme ile ev hanımları dışarıdan isteğe bağlı sigorta primi ödeyecekler. Bu primlerin üçte birlik kısmı ise devlet tarafından karşılanacak. Belirlenen emeklilik şartlarını tamamlayan ev hanımları çocuk sayılarına göre emeklilik yaşında indirim de alarak emekli olabilecekler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading