Yandex Metrica

Bakan Bilgin'den son dakika asgari ücret açıklaması! Tarih belli oldu

Bakan Bilgin'den son dakika asgari ücret açıklaması! Tarih belli oldu

Son dakika haberleri... Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, merakla beklenen asgari ücretle ilgili açıklama yaptı. Bakan Bilgin, ''Emekçileri enflasyona ezdirmeyeceğiz. Enflasyonun tahribatı devam ediyor, bunu dikkate alan bir düzenleme yapacağız." dedi. Bakan Bilgin, gelecek hafta da Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanacağını dile getirdi.

Ekonomi

23.01.2024, 22:16

Milyonlarca vatadanşın dört gözle beklediği asgari ücret maratonu yarın start alıyor. Komisyon 1 Aralık'ta bir araya gelecek. Zam için takvim yarın netlik kazanacak.

Altın rekora koşacak! Altın kahini net konuştu: Hazır olun Altın rekora koşacak! Altın kahini net konuştu: Hazır olun Haberi Görüntüle

''ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ''

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, asgari ücretle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ''İşçilerimiz, Türkiye'nin emekçileri şundan emin olsunlar, onları enflasyona ezdirmeyeceğiz. Enflasyonun tahribatından koruyacak bir düzenlemeyi geçen sene yapmaya çalıştık, yüzde 50 zam vererek. O yetmedi hemen onun üzerine aritmetik olarak yüzde 80'in üzerinde, kümülatif olarak yüzde 94 küsur zam verdik ama enflasyonun tahribatı devam ediyor. Dolayısıyla bunu dikkate alan bir düzenleme yapacağız." 

Ekonomist Hatice Kolçak konut piyasasını yorumladı: Düşüş nereye kadar devam edecek? Ekonomist Hatice Kolçak konut piyasasını yorumladı: Düşüş nereye kadar devam... Haberi Görüntüle

TESPİT KOMİSYONU HAFTAYA TOPLANACAK

Bakan Bilgin, asgari ücret görüşmelerinin takviminin belirlenmesi için yarın TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ile görüşeceklerini hatırlattı. Bakan Bilgin, gelecek hafta da Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanacağını dile getirdi.

Kredi borçları siliniyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Borcu olanlara 100 bin TL kredi Kredi borçları siliniyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Borcu olanlara 100 bin... Haberi Görüntüle

SÖZLEŞMELİLERE KADRO DÜZENLEMESİ

Sözleşmelilere kadro düzenlemesiyle ilgili konuşan Bakan Bilgin, ''Düzenleme sözleşmelilerin neredeyse yüzde 100'ünü kapsıyor. Yaklaşık 424 bin kişiyi kapsayan bir düzenleme." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading