Yandex Metrica

Altın rekora koşacak! Altın kahini net konuştu: Hazır olun

Altın rekora koşacak! Altın kahini net konuştu: Hazır olun

Altın piyasasındaki heyecan dorukta! Ekonomi alanında öncü isimlerden Prof. Dr. Volkan Öngel, altının geleceğiyle ilgili oldukça dikkat çekici bir açıklamada bulundu. Yatırımcıları sevince boğacak bu açıklamada Öngel, altının muhteşem bir yükselişe hazırlandığını vurgulayarak, "Rekora hazır olun!" dedi.

Ekonomi

29.04.2024, 11:30

Altın piyasasındaki yoğun hareketlilik, son dönemlerdeki gelişmelerle daha da derinleşiyor. Cuma gününe gelindiğinde, İran'ın İsrail'e yönelik bir saldırı hazırlığında olduğu yönündeki haberler piyasalarda büyük bir oynaklık yarattı. Bu haberlerin etkisiyle, hafta sonuna doğru altın piyasasında belirgin bir hareketlilik yaşandı ve gram altın 2.451 lira seviyesine yükseldi.

Ekonomist Mert Başaran'dan yatırımcılara tavsiye: Dolar mı? Altın mı? Ekonomist Mert Başaran'dan yatırımcılara tavsiye: Dolar mı? Altın mı? Haberi Görüntüle

ONS ALTIN REKORA KOŞUYOR

Cuma günü, ons altın fiyatları 2.432 dolara kadar yükselerek yeni bir rekora imza attı. Ancak, şu an itibarıyla ons altın fiyatı 2.365 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Bu gelişme, altın piyasasında son derece dinamik bir atmosferin olduğunu gösteriyor. Fiyatlardaki bu hızlı değişimler, yatırımcıların dikkatini çekiyor ve piyasada belirsizlik hissiyatını artırıyor. Her an her şeyin değişebileceği bir ortamda, yatırımcılar güncel gelişmeleri yakından takip etmek zorunda kalıyorlar.

Asgari ücrete özel formül: Devlet devreye giriyor: O tarih ilk adım atılabilir Asgari ücrete özel formül: Devlet devreye giriyor: O tarih ilk... Haberi Görüntüle

ULUSLARARASI İLİŞKİLERDEKİ GERGİNLİKLER PİYASALARI VURDU

Ekonomi uzmanı Prof. Dr. Volkan Öngel, İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği saldırının piyasalara olan etkilerini değerlendirdi. Öngel'e göre, İran'ın bu saldırıları küresel borsalarda bir satış dalgasına yol açarken, altın ve petrol fiyatlarında da önemli dalgalanmalar yaşandı.

Öngel'in değerlendirmesi, uluslararası ilişkilerdeki gerginliklerin ekonomik piyasalara olan yansımalarını vurguluyor. Bu tür olaylar, yatırımcıların risk algısını artırarak varlık fiyatlarında ani ve belirgin değişimlere neden olabiliyor.

nomist Öngel konuşmasında, "Altının güvenli liman olma özelliğinden dolayı zaten yüksek olan talebin artmasıyla beraber ons başına 2.400 dolara kadar yükseliş gözlemlenirken, mevcutta 2.355 dolar seviyelerinde bulunmakta. Bu arada en büyük yatırım bankası holdinglerinden olan Goldman Sachs’ta yıl sonu altın fiyatı tahminini 2.300 dolardan 2.700 dolar/ons seviyesine çıkardı" ifadelerini kullandı.

IMF'den Türkiye açıklaması: 'Herhangi bir IMF programına ilişkin görüşme yok' IMF'den Türkiye açıklaması: 'Herhangi bir IMF programına ilişkin görüşme yok' Haberi Görüntüle

KÜRESEL ENFLASYONU OLUMSUZ ETKİLER

Öngel, jeopolitik risklerin devam etmesinin altın yatırımcıları için olumlu bir gelişme olacağını vurgulayarak sözlerini şu şekilde tamamladı: "Petrol tarafında ise 90 dolar/varil seviyelerinin test edildiği bir ortamda İsrail'in muhtemel bir karşı saldırısı durumunda 100 dolar seviyelerinin görülmesi ve bu durumun küresel enflasyon üzerinde olumsuz bir baskı oluşturması kaçınılmaz gözüküyor."

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Ekonomi


Loading