Yandex Metrica

Avrupa'dan tarihe geçen karar! 20 yıllık dönem sona erdi

Avrupa'dan tarihe geçen karar! 20 yıllık dönem sona erdi

Avrupa Merkez Bankası'ndan tarihi bir karar geldi. 20 yıldır tedavülde olan euro banknotlarını 2024'e kadar yeniden tasarlamayı düşünüyor.

Ekonomi

08.04.2024, 15:50

Avrupa'da 1 Ocak 2002'deki piyasaya sürülüşünden bu yana tedavülde olan euro'yu basan Avrupa Merkez Bankası'ndan önemli bir karar geldi. Merkez Bankası  banknotlarını 2024'e kadar yeniden tasarlamayı planlıyor.

Cebinde 5000 TL'si olan arsayı alır: TOKİ'den 33 ilde KDV'siz arsa satışı başladı Cebinde 5000 TL'si olan arsayı alır: TOKİ'den 33 ilde KDV'siz... Haberi Görüntüle

EURO VE MADENİ PARALAR 1 OCAK 2022 İTİBARİYLA 20'NCİ YILINA GİRECEK

Avrupa Birliği ülkelerinde kullanılmakta olan euro banknot ve madeni paralar 1 Ocak 2022 itibarıyla 20'nci yılına girecek.

Fahiş fiyatlara boykot çağrısı büyüdü! Tüketici derneklerinden odalara çağrı! Fahiş fiyatlara boykot çağrısı büyüdü! Tüketici derneklerinden odalara çağrı! Haberi Görüntüle

EURO 2024'E KADAR YENİDEN TASARLANACAK

AA'nın haberine göre, Avrupa Merkez Bankası (ECB), 20 yıldır tedavülde olan EURO banknotlarını 2024'e kadar yeniden tasarlamayı planlıyor. Yeniden tasarım süreci, Avro Bölgesi'ndeki insanlardan gelecekteki banknotlar için olası temalar hakkında görüş toplamakla görevli odak gruplarının oluşturulmasıyla başlayacak.

Emekliler dikkat! En düşük emekli maaşına en yüksek promosyon o bankada! Emekliler dikkat! En düşük emekli maaşına en yüksek promosyon o... Haberi Görüntüle

YÖNETİM KONSEYİ BANKNOTLAR BASILMADAN ÖNCE NİHAİ KARARI VERECEK

Daha sonra her Euro Bölgesi ülkesinden bir uzmana sahip danışma grubunun, ECB'nin Yönetim Konseyi'ne yeni temalardan oluşan bir kısa liste sunacak. Yönetim Konseyi, yeni banknotlar basılmadan önce nihai kararı verecek. "Avro Bölgesi" olarak adlandırılan bu ülkelerin para politikası, ECB ve üye ülkelerin merkez bankalarından oluşan Avro Sistemi tarafından yürütülüyor.

EURO 2002'DEN İTİBAREN GÜNLÜK İŞLEMLERDE KULLANMILMAYA BAŞLANDI

AB üyesi 27 ülkenin 19'unun resmi para birimi olan avronun 1999'da kaydi olarak yürürlüğe girmesine karar verilmişti. Avro, 1 Ocak 2002'de ise banknot ve bozuk para olarak piyasaya sürüldü. Bu tarihten itibaren avro günlük işlemlerde kullanılmaya başlandı.

EURO'YU 19 AB ÜYESİ  ÜLKE KULLANIYOR

Hali hazırda avroyu, Almanya, Avusturya, Belçika, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İrlanda, İspanya, İtalya, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Portekiz, Slovakya, Slovenya ve Yunanistan olmak üzere 19 AB üyesi ülke kullanıyor.

Emekliler başvuru yapmaya koştu! Çift maaş alabilmenin formülü açıklandı! 2008 ve sonrasına dikkat! Emekliler başvuru yapmaya koştu! Çift maaş alabilmenin formülü açıklandı! 2008... Haberi Görüntüle

DOLARIN ARDINDAN EN FAZLA KULLANILAN PARA BİRİMİ EURO

Frankfurt merkezli ECB'nin görevi, para birimi olarak avroyu kullanan AB üyesi ülkelerden oluşan Avro Bölgesi'nde fiyat istikrarını sağlamak olarak tanımlanıyor. Doların ardından dünyanın en fazla kullanılan ikinci rezerv para birimi konumunda bulunan avroyu Avrupa'da yaklaşık 340 milyon kişi kullanıyor.

2024 DOAŞ temettü ne zaman yatacak? DOAS temettü yattı mı? 2024 DOAŞ temettü ne zaman yatacak? DOAS temettü yattı mı? Haberi Görüntüle

AVRO EURO OLARAK DA ADLANDIRILIYOR

Avro, "Avrupa Para Birimi", "ekü" ve "euro" olarak da adlandırılıyor. Avronun farklı renk ve boyuta sahip 5, 10, 20, 50, 100, 200 ve 500 olmak üzere 7 çeşit banknotu bulunuyor. Ayrıca, 1, 2, 5, 10, 20, 50 sent ile 1 ve 2 avro metal para olarak kullanılıyor.

BDDK'dan yönetmelik değişikliği! Bin liraya yükseltildi BDDK'dan yönetmelik değişikliği! Bin liraya yükseltildi Haberi Görüntüle

2019 YILINDA AVRUPA MERKEZ BANKASI'NIN KARARI İLE 500 EURO'NUN BASIMININ DURDURULMASI KARARI VERİLDİ

ECB, 2019 yılında 500 avroluk banknotların basımını durdurulmasına karar verdi. Kararın alınmasında terörizmin finansmanı ve kara para aklamaya karşı mücadele ön plana çıktı.
Söz konusu 500 avroluk banknotların basımının durdurulmasına karşın halen geçerli. Günlük yaşam ve alışverişte kullanılamayan 500 avroluk banknotlar banka hesaplarına yatırılabiliyor ve bankalardan değiştirilebiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading