Yandex Metrica

Asgari ücrette 6 bin 500 TL söylentisi: Yakında gündeme gelebilir

Asgari ücrette 6 bin 500 TL söylentisi: Yakında gündeme gelebilir

Hükümet asgari ücretin güncellenebileceğini duyurunca milyonlarca vatandaş yeni rakamı merak etmeye başladı. Ocak ayında maaşlara tarihi bir zam yapılmasına rağmen son birkaç aydaki gelişmeler vatandaşın cebindeki hızla eritti. Bu nedenle yeni bir ücret artışı kaçınılmaz oldu.

Ekonomi

23.01.2024, 22:06

2022 yılı asgari ücrete tarihi bir zamla başlamış olmasına rağmen enerji, yakıt ve temel gıda maddelerinde yaşanan fiyat artışları, vatandaşın cebindeki parayı her geçen ay daha fazla eritiyor. Hükümet ise bunun önüne geçebilmek için asgari ücret güncellemesi üzerinde çalışıyor. 

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın "Asgari ücrete 6 ayda bir zam olabilir" şeklindeki açıklaması, ocak ayı itibariyle yüzde 50'lik zamla 4 bin 253 TL olan asgari ücrette yeni rakamın ne olabileceği tartışmalarını beraberinde getirdi. 

Sosyal medya ve çeşitli platformlarda yüzbinlerce kişi, hükümetin açıklaması gereken rakamlar üzerinde görüş belirtiyor. Dile getirilen öneriler arasında ağırlıklı olarak öne çıkan rakam 6 bin 500 TL. 

Cevdet Yılmaz'dan ekonomi programına vurgu: Kamuda tasarruf önceliğimiz Cevdet Yılmaz'dan ekonomi programına vurgu: Kamuda tasarruf önceliğimiz Haberi Görüntüle

OCAKTAN BUYANA KRİZ ÜSTÜNE KRİZ

Asgari ücretin 4 bin 253 lira olduğu dönemden buyana elektrik, su, benzin, LPG, mazot ve temel gıda ürünlerine ardı ardına zamlar yapıldı. 24 Şubat'ta Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarıyla birlikte küresel çapta tedirginlik had safhaya ulaştı. 

Gıda krizi endişelerinin iyice körüklendiği süreçte ABD ve Avrupa ülkeleri Rusya'ya yönelik yoğun yaptırımlar uygulayınca enerji maliyetleri de tavan yaptı. Şu anda asgari ücretle geçinmeye çalışan milyonlarca vatandaş market alışverişi, elektrik, su, telefon, internet gibi zaruri giderlerini karşılamakta güçlük çekiyor. 

Üstelik hükümetin 20 Aralık'ta döviz garantili mevduat sistemini duyurmasının ardından 18 TL'den 10 TL'ye kadar düşen ABD Doları, yeni asgari ücretlerin belirlendiği 2022 Ocak ayından bugüne önemli bir yükseliş trendine girerek 15 TL'ye dayandı. Dolar/TL paritesi 17 Mart itibariyle 14,8 TL seviyesinde bulunuyor. 

10 milyon vatandaşı ilgilendiriyor: Asgari ücrete yapılması beklenen ara zam miktarı hakkında yeni detay 10 milyon vatandaşı ilgilendiriyor: Asgari ücrete yapılması beklenen ara zam... Haberi Görüntüle

MİLYONLAR YENİ RAKAMI MERAK EDİYOR

Savaş, gıda krizi ve enerji maliyetleri nedeniyle yüksek enflasyonun uzun bir süre daha hayat pahalılığını devam ettirmesine kesin gözüyle bakılıyor. Vatandaşları enflasyona ezdirmek istemeyen hükümet ise asgari ücreti haziran ayı itibariyle güncelleyeceğinin sinyalini net bir biçimde verdi. Şimdi milyonlarca çalışan ve onları istihdam eden patronlar, yeni asgari ücretin ne olacağını merak ediyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading