Yandex Metrica

Asgari ücrete gelecek zam oranı belli oldu! İşte asgari ücretin olacağı rakam: 14 Mayıs seçiminden öncesinde açıklanacak

Asgari ücrete gelecek zam oranı belli oldu! İşte asgari ücretin olacağı rakam: 14 Mayıs seçiminden öncesinde açıklanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekli vatandaşların maaşların yapılan zam oranını açıklamasının ardından vatandaşlar asgari ücret hakkındaki araştırmalarına hız kesmeden devam ediyor. Asgari ücret ne kadar olacak? Yeni asgari ücret belli oldu mu?

Ekonomi

23.01.2024, 20:37

Emekli maaşlarına yapılan zam Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanmış ve bu haber emeklileri sevindirmişti. 

Maaşlarda yapılacak yeni iyileştirme sonrası emekli vatandaşların ara zamlar ile ilgili araştırmaları da hız kazanırken diğer taraftan ise milyonlarca vatandaş asgari ücret zammını merak etmeye başladı. Peki, yeni asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret zammı belli oldu mu?

Ebrar Sitesi'nde depreme dayanıklı yeni binalar yükseliyor: Şazibey'in komşusu Azerbaycan olacak Ebrar Sitesi'nde depreme dayanıklı yeni binalar yükseliyor: Şazibey'in komşusu Azerbaycan... Haberi Görüntüle

EMEKLİLERE MÜJDEYİ ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Deprem bölgesindeki çalışmaları takip ederken yeni emekli maaşı hakkında açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin emekli vatandaşları sevindirecek bir formül üzerinde çalışıldığını kaydetmişti. 

Bir televizyon programına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise emekli vatandaşlara yönelik müjdeyi açıklamış ve en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olduğunu söylemişti. Yapılan iyileştirme sonrasında emekli maaşlarına 2 bin TL zam yapılmış oldu.

2 Mayıs Ons altın fiyatı | Ons altın ne kadar oldu? FED'in faiz kararı ile ons altın düştü mü? 2 Mayıs Ons altın fiyatı | Ons altın ne kadar... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Geçtiğimiz aralık ayında 2023 yılı için asgari ücret ise 8 bin 500 TL olarak belirlenmişti. Emeklilere yönelik yapılan 2 bin liralık iyileştirmenin ardından vatandaşlar asgari ücrete zam gelim gelmeyeceğini merak etmeye başladı. Konuya ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise ara zam konusundan çekinmeyeceklerini belirterek vatandaşın mağdur olduğunu hissetmeleri durumunda tekrar bir zam yapılabileceğini ifade etmişti.

Güncel olarak emekli maaşlarına yapılan iyileştirme sonrasında asgari ücretli vatandaş da merakla maaşlara yapılacak zamları araştırmaya başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin deprem bölgesindeki illeri kapsaması şeklinde asgari ücret ile ilgili bir çalışma yapıldığını duyurdu. Bu açıklamaların yanında iddialara göre asgari ücret 14 Mayıs seçiminden önce 10 bin TL'ye ve daha üstüne yükselebilecek. Ramazan Bayramı öncesinde ikramiye alacak vatandaşların ikramiye ödemeleri Şubat ayındaki enflasyon oranı olan yüzde 55.18 orana göre 1.750 TL'ye çıkacak ve toplam 3 bin 500 TL ikramiye alma şansı olacak. Ramazan Bayramı'nın bu sene 21 Nisan tarihinde başlamasından dolayı bayramdan bir hafta önce emekli vatandaşların hesaplarına yatması bekleniyor. Emekli vatandaşlar 1.100 TL olarak toplam 2 bin 200 TL ödeme alıyor. Emekli vatandaşlar ve uzmanlar bu miktarların yetersiz olduğunu ve emekli bayram ikramiyelerinin en düşük emekli maaşı olan 5 bin 500 TL seviyesine çıkması gerektiğini söylüyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading