Yandex Metrica

Araç ve konut almak isteyenler dikkat! 400 bin TL kredinin geri ödemem tablosu tamamen değişti!

Araç ve konut almak isteyenler dikkat! 400 bin TL kredinin geri ödemem tablosu tamamen değişti!

Enfasyon rakamlarının açıklamasının ardından asgari ücretteki artış vatandaşları ne kadar sevindirsede kredilerdeki yükseliş durumu resmen alt üst etti. Özellile araç ve konut almak isteyen vatandaşlar büyük bir şokla karşı karşıya kaldı. Buna göre 400 bin TL'nin geri döneme tablosu değişti.  

Ekonomi

11.04.2024, 22:14

Ev ve araç alma hayali kuranlara kötü haber geldi. Aktarılan son bilgilere göre pek çok bankanın faiz oranı yüzde 6 civarına gelirken 400 bin TL'nin 36 ayda geri ödeme miktarı neredeyse 1 milyon TL'yi aştı. 

Anlık ihtiyaçlar için bankaların kredi imkanlarını kullanan vatandaşlar, faiz oranlarını ve geri ödemem tablosunu araştırıyor. Bu kapsamda alınan bilgilere göre  400 bin TL’lik aylık taksit ödemesi 30 bin TL’yi bulurken, geri ödeme miktarı ise 1 milyon TL oldu.

Bu yatırımı yapan servet sahibi olacak: Selçuk Geçer 'fırsatı kaçırmayın' diyerek uyardı Bu yatırımı yapan servet sahibi olacak: Selçuk Geçer 'fırsatı kaçırmayın'... Haberi Görüntüle

AYLIK ÖDEME 30 BİN TL'Yİ BULUYOR

Geri ödemesi 3 yıl olan bir kredinin bile aylık taksit ödemesi 30 bin TL’yi buldu. Buna göre araç almak isteyen bir kişinin 400 bin TL için ödemesi gereken miktar ve geri ödeme tablosu görenleri şaşırtıyor.

Merkez Bankası’nın aldığı faiz artırım kararları sonrasında bankalar hem kredi hem de kredi kartı faiz oranlarında yükselmeye gitti.

Bakanlık açıklama yapar yapmaz ödemeler hesaplara geçti: Devletten ihtiyaç sahiplerine her ay 4 bin 196 lira destek Bakanlık açıklama yapar yapmaz ödemeler hesaplara geçti: Devletten ihtiyaç sahiplerine... Haberi Görüntüle

KONUT KREDİLERİNDE SON DURUM

Bankalardaki konut kredisi faiz oranı aylık yüzde 3'e yaklaştı. . Bankaların sunduğu faiz oranları farklılık gösterirken faiz oranlarının önümüzdeki günlerde artıp artmayacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Ekonomi


Loading