Yandex Metrica

Ara zam tarihi belli oldu! Asgari ücrette alt limit ve üst limit oranları netleşti! Son sözü komisyon söyleyecek!

Ara zam tarihi belli oldu! Asgari ücrette alt limit ve üst limit oranları netleşti! Son sözü komisyon söyleyecek!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanacağı tarih belli oldu. Yeni asgari ücret miktarının ne kadar olacağı merak edilirken alt limit ve üst limitler konuşulmaya başladı.

Ekonomi

23.01.2024, 21:01

Seçimlerden önce başlayan ara zam açıklamaları özel sektör çalışanlarının sık sık "Asgari ücret ne kadar olacak" şeklinde araştırmalar yapmasına neden oldu. Milyonlarca asgari ücretli bu ay içinde toplanacak olan komisyondan çıkacak asgari ücret kararını bekliyor. 

Cumhurbaşkanı İttifakı'nın 14 Mayıs, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ise 28 Mayıs seçimlerinden galip çıkmasının ardından Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni kurmasıyla birlikte Türkiye'de yeni bir döneme girildi. Bu kabinede yer alacak olan Çalışma ve Soyal Güvenlik Bakanı ise çok merak ediliyordu. 

5 yıl önceden emekli olabileceksiniz: 1 Milyon vatandaşı işgilendiren karar! Prim gün sayısı 9000'den 7200' düşürülüyor! 5 yıl önceden emekli olabileceksiniz: 1 Milyon vatandaşı işgilendiren karar!... Haberi Görüntüle

KOMİSYON TARİHİ BELLİ OLDU

Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak Vedat Işıkhan'ı ilan etti. Bakan Vedat Işıkhan'ın ilk işlerinden biri ise milyonlarca vatandaşın beklediği maaş zamları için adım atmak oldu. Bakan Işıkhan'ın da katılacağı Asgari Ücret Tespit Komisyonu için toplantı tarihi de belli oldu.

Türkiye'de ev fiyatları İngiltere'deki villaları geçti! İstanbul konutta Avrupa'yı solladı Türkiye'de ev fiyatları İngiltere'deki villaları geçti! İstanbul konutta Avrupa'yı solladı Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN BELLİ OLACAK

Buna göre, Asgari Ücret Tespit Komisyonu 13 Haziran'da toplanacak. İlk toplantıda işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin yeni asgari ücret miktarında anlaşırsa tutar ilan ilk toplantının ardından edilecek. Ancak komisyon üyeleri görüş birliğine varamazsa 2. ve devamında 3. toplantı yapılacak. Taraflar yine anlaşmaya varamazsa hükümet kendi belirlediği tutarı ilan edecek. 

Fahiş fiyatlara son! Bakanlık duyurdu: Yeni düzenleme geliyor Fahiş fiyatlara son! Bakanlık duyurdu: Yeni düzenleme geliyor Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRET ZAMMINDA ALT LİMİT VE ÜST LİMİT BELLİ OLDU

Komisyonun toplantı tarihinin açıklanmasının ardından asgari ücret zammında alt limit ve üst limitin ne kadar olacağı gündeme geldi. Asgari ücrete ara zam konusunda değerlendirmeler yapan Uzmanlar yeni asgari ücret tahminlerini açıkladı. Uzmanlara göre merakla beklenen asgari ücrette alt limit en az 10.000 TL olacak. Asgari ücret zammı için beklenen üst limit ise 13.000 TL olarak belirlendi. Ancak yarın açıklanacak olan mayıs ayı enflasyon verileri ve Temmuz ayında başlayacak olan asgari ücret tespit Komisyonu toplantılara asgari ücret zammında etkili olacak. Buna göre asgari ücretin 10 bin ile 13 bin lira arasında şekillenmesi bekleniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading