Yandex Metrica

Ankara yaptırım tehdidine cevap verecek: Erdoğan başkanlığında 'Rusya' toplantısı

Ankara yaptırım tehdidine cevap verecek: Erdoğan başkanlığında 'Rusya' toplantısı

ABD ve Avrupa ülkelerinin Rusya konusunda Türkiye'ye uyguladığı baskılar açık tehdit haline geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yarın toplanacak ekonomi kurmayları, Türk finans sistemine yönelik saldırı ve tehditleri masaya yatıracak.

Ekonomi

23.01.2024, 19:50

Ağustos ayında TÜSİAD başta olmak üzere pek çok kentin sanayi odasına mektup göndererek işadamlarını tehdit eden ABD, Türkiye'ye karşı yeni bir finansal operasyona hazırlanıyor.

2013 yılında İran'la ticareti bahane ederek Halkbank'a yaptırım uygulayan ve ülke içerisinde Fetullahçı terör örgütünü devreye sokan Washington bu kez Rusya ile ilişkileri öne sürerek Türk finans sistemine doğrudan saldırmayı planlıyor.

'Ayrışmanın Ortasında Dayanıklılık 'başlığıyla yayımlandı! IMF, Türkiye için büyüme tahminini açıkladı! 'Ayrışmanın Ortasında Dayanıklılık 'başlığıyla yayımlandı! IMF, Türkiye için büyüme tahminini... Haberi Görüntüle

İŞ BANKASI VE DENİZBANK SİSTEMDEN ÇIKTI

VISA ve Master'ın dışında Rusya merkezli ödeme sistemi MIR Kart'la da çalışan Türk bankaları bir süredir ABD'nin tehditleriyle karşılaşıyor. Türkiye'deki Rus turistlerin kendi ülke paralarıyla ödeme yapmalarını kolaylaştıran sistem, ABD ve Avrupa ülkeleri tarafından "Rusya'ya yönelik ambargoların delinmekte olduğu" iddialarına kapı araladı. 

Küresel finans sistemindeki hakimiyetini Demokles'in Kılıcı gibi kullanmaya çalışan Beyaz Saray'ın tehditleri sonrası, İş Bankası ve Denizbank, Rus ödeme sistemi MIR'le çalışmaya son verdiklerini duyurdu. Kamu bankaları ise bu sistemi kullanmayı sürdürüyor. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank ABD tehditleri karşısında şimdilik geri adım atmadı. 

Sahte altın alarmı! Darphane uyardı: Vatandaşlar ve kuyumcular bunlara dikkat etmeli Sahte altın alarmı! Darphane uyardı: Vatandaşlar ve kuyumcular bunlara dikkat... Haberi Görüntüle

WASHINGTON'UN TEHDİTLERİ MASADA 

Wally Adeyemo

Birleşmiş Milletler toplantısı için bulunduğu New York'tan Türkiye'ye dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın bu meselenin ele alınacağı üst düzey finans toplantısına başkanlık edecek. Toplantıda, geçtiğimiz ay Türk finans kurumlarını tehdit eden ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo'nun gönderdiği mektup ve sonrasındaki gelişmeler ele alınacak. 

Rusya'ya yönelik yaptırımların Türkiye tarafından delindiğini savunan Avrupa'dan da bir misafir var. Avrupa Komisyonu Finansal Hizmetler Komiseri Mairead McGuinness'in önümüzdeki günlerde Amerikalılara benzer tehditler savurmak için Ankara'ya geleceği öğrenildi.

Mairead McGuinness

Türkiye'nin Rusya konusunda ABD ve Avrupa gibi davranmaması halinde bazı şirket, banka ya da kişilere yaptırım uygulanma riskinin yüksek olduğu belirtiliyor. Nihai karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki toplantıda verilecek. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading