Yandex Metrica

Altın piyasasında Çin ve ABD etkisi! Uzman ekonomist 2000 için tarih verdi

Altın piyasasında Çin ve ABD etkisi! Uzman ekonomist 2000 için tarih verdi

Altın fiyatlarında dalgalı seyir devam ediyor. Son haftada altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü. Uzman ekonomist ons ve gram altın için tarih verip kritik veriyi açıkladı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:41

Güne 1779 dolardan başlayan ons altın 1781 dolardan işlem görmeye devam ediyor. 

Gram altın ise güne 1027 TL'den başlarken şu an 1028 TL'den işlem görüyor. Altın piyasasında rüzgar tersine dönerken yükseliş devam ediyor. 

Altın fiyatlarında, küresel pandeminin başlamasıyla beraber ‘güvenli liman’ etkisi çalıştı ve Altın Fiyatları yükselişe geçti. Ons Altın, 2020 yılı Ağustos ayında 2075 dolara kadar yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

İslam Memiş'ten yeni altın yorumu: Gram altın o tarihte 3500 TL olacak İslam Memiş'ten yeni altın yorumu: Gram altın o tarihte 3500... Haberi Görüntüle

FED'İN FAİZ KARARI SONRASI ALTIN FİYATLARI YÜKSELİYOR 

Merkez Bankalarının özellikle de ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artırımlarına başlamasıysa ABD doları güvenli liman olarak görüldü ve dünyada güçlenmeye başladı. Dolar endeksi ile pozitif korelasyon içerisinde bulunan ABD tahvil faizleri yükselişe geçerken; her ikisiyle ters korelasyon içinde bulunan altın fiyatları değer kaybına yöneldi.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan ve piyasa beklentilerinin altında gelerek 41 yılın zirvesinden de gerileyen ABD temmuz ayı enflasyon rakamları sonrası, enflasyonun kontrol altına alınıp alınmadığı tartışılırken; Fed’in faiz artırımlarında daha ılımlı hareket edebileceği beklentileri yükseldi.

Koton halka arz katılım endeksine uygun mu? Koton Mağazacılık halka arz ne zaman? Koton halka arz katılım endeksine uygun mu? Koton Mağazacılık halka... Haberi Görüntüle

ÇİN'DE RESESYON ENDİŞESİ BAŞLADI 

Son 4 hafta boyunca yükseliş kaydeden altın piyasasında dün rüzgar tersine döndü. Dünyanın en büyük 2. ekonomisi olan Çin’de perakende satışlar ve sanayi üretimi verilerinin daralma kaydetmesi resesyon endişelerini beraberinde getirdi.

4C'li ve emekliye ek 16 bin TL ödeme! 30 Haziran 2024 tarihine kadar başvuru! 4C'li ve emekliye ek 16 bin TL ödeme! 30 Haziran... Haberi Görüntüle

ÇİN'DEKİ VERİLER ALTINDA RÜZGARI TERSİNE ÇEVİRDİ 

Özellikle Çin’de sıfır Covid kapsamında uygulanan kapanmaların talebi yavaşlatmasıyla birlikte ekonomide yavaşlama sinyalleri artıyor. Buna karşılık Çin Merkez Bankası dün sürpriz bir şekilde faiz indirimine gitti. Diğer ülke merkez bankalarından ayrışarak gevşek para politikası izleyen Çin Merkez Bankası piyasaları fonlamayı sürdürüyor.

Konuyla alakalı değerlendirmede bulunan Tuncay Turşucu Araştırma ve Danışmanlık Şirketi sahibi Tuncay Turşucu şu ifadelere yer verdi: 

ns altın 1680 dolar seviyesini gördüğü 21 Temmuz tarihinden bu yana yaklaşık yüzde 7 yükseliş gösterdi. Bu yükselişi zaten ayı piyasasında olan enstrümanın bir tepki yükselişi olarak okuyorum.

Üzerine ev tapusu olanlar belediyeye koştu! Bir evi olanlara belediye 1.536 TL para iadesi yapacak! Üzerine ev tapusu olanlar belediyeye koştu! Bir evi olanlara belediye... Haberi Görüntüle

FED'İN FAİZ ARTIRMAYA DEVAM EDECEĞİNİ UNUTMAMAK LAZIM 

Fed’in faiz artırımlarının daha düşük hızda devam edeceği beklentisi, ECB’nin faiz artırımı sürecine girmiş olması ile 1.02 seviyelerinde EuroDolar paritesinin dengelenmesi, 1680 seviyelerindeki ons altına destek oldu diyebiliriz. Ancak Fed’in faiz artırmaya devam edeceği gerçeğini unutmamak gerekiyor. Bu ABD dolarının güçlenmeye devam etme riskini ortadan kaldırmıyor.

Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında: ABD büyüme verisinin etkisi olacak mı? Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında: ABD büyüme verisinin etkisi olacak... Haberi Görüntüle

2000 DOLAR VE ÜZERİ SEYİRLER DENENEBİLİR 

Bu olmasa bile güçlü dolar teması devam edecek görünüyor. Bu nedenle mevcut durumda ons altında kalıcı bir yükseliş beklemek sağlıklı bir bakış açısı olmayabilir. ECB faiz toplantısı 8 Eylül ve Fed faiz kararı 21 Eylül de yapılacak. Bu süreye kadar arada enflasyon verileri alınacak. Karar vermek için zor bir süreç olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle ons altının bir iki ay daha 1680 – 1850 arasındaki seyrini dalgalanarak koruması beklenebilir. Fed kanadında faiz artırım sürecinin sonuna gelindiği sinyali geldiği taktirde, ons altında yükseliş için daha uygun bir zemin oluşacaktır. Bu durumda 2000 dolar ve üzeri seyirler denenebilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading