Yandex Metrica

AK Parti'den son dakika asgari ücret müjdesi! Yüzde 43 arttı

AK Parti'den son dakika asgari ücret müjdesi! Yüzde 43 arttı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, TBMM Genel Kurulunda, 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin tümü üzerinde AK Parti Grubu adına yaptığı konuşmada, bir yıl önce asgari ücret ile 205,9 dolar alınırken bugün asgari ücretle 295 dolar alındığını söyleyerek, asgari ücretin dolar bazında yüzde 43 oranında arttığını ifade etti.

Ekonomi

23.01.2024, 20:09

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli, TBMM Genel Kurulunda, 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin tümü üzerinde AK Parti Grubu adına yaptığı konuşmada, önemli açıklamalarda bulundu.

Başvuran her anneye 36 bin TL devlet yardımı verilecek: Tek şart... Başvuran her anneye 36 bin TL devlet yardımı verilecek: Tek... Haberi Görüntüle

NOMİNAL FAİZİN EN AZ YÜZDE 28-30'A ÇIKARILMASI GEREKTİ

"Klasik iktisat politikası uygulanmış olsaydı eylül ayının sonuna kadar nominal faizin en az yüzde 28-30'a çıkarılması gerekirdi" diyen Canikli, "Vatandaşın dolara gidişini engellemek için bu şekilde bir politikanın hayata geçirilmesi gerekirdi fakat böyle olmadı. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın ısrarlı taleplerinin elbette bunda payının olduğunun kabul edilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Bakanlık duyurdu! 8 bin 406 iş yerinin sözleşmesini feshedildi Bakanlık duyurdu! 8 bin 406 iş yerinin sözleşmesini feshedildi Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRET DOLAR BAZINDA YÜZDE 43 ARTTI

Bir yıl önce asgari ücret ile 205,9 dolar alınırken bugün asgari ücretle 295 dolar alındığını söyleyen Canikli, asgari ücretin dolar bazında yüzde 43 oranında arttığını ifade etti.

Asgari ücretle 1 yıl önce 41 kilogram dana kuşbaşı alınırken bugün 42 kilogram satın alınabildiğini anlatan Canikli, "Çok artış yok ama düşmemiş. Bu dönemin dar gelirlileri, asgari ücretliyi perişan ettiği söylemlerinin gündeme getirildiği bir süreçte ortaya çıkan tablo bu. Söylemlerin önemi yok, rakamlarla ölçmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading