Yandex Metrica

ABD'li milyarderden Bitcoin iddiası! Yasa dışı sayılabilir

ABD'li milyarderden Bitcoin iddiası! Yasa dışı sayılabilir

Brokers'ın sahibi, ünlü milyarder Peterffy, küresel ekonominin görünümü değerlendirirken Bitcoin yatırımcılarını paniğe sürükleyecek çarpıcı tahminlerde bulundu!

Ekonomi

23.01.2024, 19:32

ABD'nin ünlü yatırım şirketi Interactive Brokers’ın kurucusu ve CEO’su ünlü milyarder Thomas Peterffy, Forbes ile yaptığı röpörtajda küresel ekonominin gidişatı ve kripto para piyasasının amiral gemisi Bitcoin (BTC) hakıknda çok konuşalacak sözler sarf etti.

Avrupa’dan Körfez ülkelerine kadar etkili olacak! Türkiye'den ticaret hamlesi: Yeni sınır kapısı geliyor! Avrupa’dan Körfez ülkelerine kadar etkili olacak! Türkiye'den ticaret hamlesi: Yeni... Haberi Görüntüle

"YÜKSEK ENFLASYON YILLARCA SÜRECEK!"

ABD’de enflasyonun Haziran’da rekor kırarak yıllık yüzde 9,1 ile 41 yılın zirvesine çıkmasını değerlendiren Peterffy, yatırımcıların enflasyona alışmaları gerektiğini belirterek "Enflasyonist ortamın, aylarca değil yıllarca devam edeceğine inanıyorum. Bu, kısa vadeli bir sorun değil. Fed faiz oranlarını yükseltirken, ülkenin dış borcu için ödemesi gereken tutarı da artırıyor. Bu, sonunda borç krizi ile sonuçlanacak kısır bir döngü. Federal Rezerv 1980’lerde faiz oranlarını çift hanelere çıkararak resesyona neden olmuştu. Önümüzdeki birkaç yıl için enflasyon ypüzde 6 civarında seyredecek. Bir süre stagflasyon olacak" öngörüsünde bulundu.

Patiswiss yasaklandı mı, Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu Kimdir? Patiswiss yasaklandı mı, Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu Kimdir? Haberi Görüntüle

İKİ FELAKET SENARYOSU

Peterffy, bu ortamda yatırımcıların kendi rekabet gücüne yatırım yapan ve pazar payı kazanan şirketleri hedeflemesi gerektiğini söyledi. Daha önçe ocak ayında, yatırımcıların enflasyondan korunmak için servetlerinin yüzde 2 ila yüzde 3’ünü kripto paralarda tutmaları gerektiğini belirten Peterffy, kripto endüstrisini sarsan düşüşler ve likidite krizinden sonra, Bitcoin hakkında bu kez karamsar sözler sarf etti: "Bir noktada, enflasyon yıllar sürecek. Bitcoin’in değersiz veya yasadışı hale gelme şansının çok yüksek olduğunu düşünüyorum. ABD hükümeti, dijital varlıkların yasadışı faaliyetler için finansman sağlamak için kullanılmasına ilişkin endişelerin yanı sıra ABD Hazine Bakanlığı’nın ödemeleri kontrol edememe veya takip edememe ve vergi toplama konusundaki endişeleri nedeniyle kripto paraları yasaklayabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading