Yandex Metrica

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak 2022? ÖSYM TYT, AYT, YDT sınav sonuçları açıklanacağı tarihi duyurdu!

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak 2022? ÖSYM TYT, AYT, YDT sınav sonuçları açıklanacağı tarihi duyurdu!

YKS sınavı sonuçları ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Binlerce öğrencinin 18-19 Haziran 2022 tarihlerinde YKS  sınavına girdi. İnternette üniversite sınav puanları ve YKS sonuçları açıklanacağı tarih araştırılıyor. Sınavdan alınan puana göre YKS tercihi yapacak öğrenciler istedikleri üniversiteye girmeye bir adım daha yaklaşacak. Peki YKS sonuçları ne zaman açıklanacak 2022? ÖSYM TYT, AYT, YDT sınav sonuçları açıklanacağı tarihi duyurdu!

Genel

23.01.2024, 19:25

YKS sonuçları için geri sayım başladı. 18-19 Haziran 2022 tarihlerinde ÖSYM tarafından yapılan YKS sınav sonucu gündemde yerini aldı. Üniversiteye girme hayali kuran öğrenciler, YKS'nin TYT, AYT ve YDT oturumlarına girdi. Sınav sonrasında alınan puana göre üniversite tercihi yapılacak. İnternette üniversite sınav puanları ve YKS sonuçları açıklanma tarihi en çok arananlar arasına girdi. Peki YKS sonuçları ne zaman açıklanacak 2022? ÖSYM TYT, AYT, YDT sınav sonuçları açıklanacağı tarihi duyurdu!

Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Haberi Görüntüle

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2022?

2022 YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) 18 Haziran'da, 2022 YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 2022 YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) ise 19 Haziran'da düzenlendi.

Öğrenciler YKS sonuçlarına göre 2 yıllık ya da 4 yıllık üniversite tercihleri yapacak. 

ÖSYM AİS ekranından 2022 YKS sonuçları 20 Temmuz tarihinde açıklanacağı belirtilmektedir. 

Milli güvenlik dikkate alındı! Valilik duyurdu: Gabar ve Cudi Dağı bölgelerine girmek yasaklandı! Milli güvenlik dikkate alındı! Valilik duyurdu: Gabar ve Cudi Dağı... Haberi Görüntüle

2022 YKS SONUÇLARINA NEREDEN BAKILIR?

Öğrenciler sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin >https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebileceklerdir.


Loading