Yandex Metrica

DGS başvuru ne zaman bitecek? 2022 DGS başvurusu nasıl yapılır? DGS başvuru ücreti ne kadar?

DGS başvuru ne zaman bitecek? 2022 DGS başvurusu nasıl yapılır? DGS başvuru ücreti ne kadar?

DGS başvuru kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlandı. Sınava girecek öğrenciler tarafından sıklıkla takip edilen DGS, bu sene temmuz ayında yapılacak. Başvuru gerçekleştirilirken sınav ücretinin de ödenmesi gerekiyor. Peki DGS başvuru ne zaman bitecek? 2022 DGS başvurusu nasıl yapılır? DGS başvuru ücreti ne kadar?

Genel

23.01.2024, 19:15

ÖSYM DGS başvuru kılavuzunu yayımladı. DGS başvuru kılavuzu ve DGS ücretiyle ilgili açıklama geldi. DGS başvuruları 13 Mayıs-23 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olanların lisans eğitimi almak için Dikey Geçiş Sınavı' na girecek. Peki DGS başvuru ne zaman bitecek? 2022 DGS başvurusu nasıl yapılır? DGS başvuru ücreti ne kadar?

Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Haberi Görüntüle

2022 DGS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sınava girecek adaylar başvurularını elektronik olarak yapacak. Başvurular ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla, bireysel olarak ÖSYM'nin >https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından gerçekleştirilebilecek. 2 yıllık eğitimlerini 4 yıla çıkarmak isteyen daylar, başvuru bilgilerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

DGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

DGS 2022 başvuru ücreti 190 TL olarak belirlendi.

Adaylar, sınav ücretini kılavuzun son sayfasında yazan bankalardan birine veya ÖSYM resmi internet sayfasında e-İŞLEMLER’ de bulunan “ÖDEMELER” kısmından kredi kartı/banka kartı ile belirtilen süre içinde yatıracaklardır.

Milyonlarca araç sahibi için son dakika uyarısı: Uymayana 35.119 TL para ve trafikten men cezası! Milyonlarca araç sahibi için son dakika uyarısı: Uymayana 35.119 TL... Haberi Görüntüle

2022 DGS BAŞVURUSU NE ZAMAN BİTECEK?

ÖSYM Başkanı Aygün DGS ile ilgili şu sözleri kullandı:

3 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştireceğimiz 2022-DGS başvuru kılavuzu sitemizde yayımlanmıştır. Başvurular 13-23 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading