Yandex Metrica
SON DAKİKA
2022 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM üniversite tercih sonuçları tarihi belli mi?

2022 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM üniversite tercih sonuçları tarihi belli mi?

YKS tercih sonuçları için geri sayım sürüyor. 2022 YKS 18-19 Haziran tarihlerinde yapıldı. Sonuçların açıklanmasıyla YKS tercihleri 27 Temmuz tarihinde başladı. YKS tercihleri 5 Ağustos tarihinde son bulacak. Adaylar YKS tercih kılavuzuna göre işlemlerini yapıyor. Ağustos ayı içinde üniversite kayıtları da yapılmaya başlayacak. Peki 2022 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM üniversite tercih sonuçları tarihi belli mi?

Genel

23.01.2024, 19:37

2022 YKS tercihlerini gündemde yerini aldı. 2022 YKS tercihleri 27 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında yapılıyor. Adaylar üniversite tercihlerini ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuza göre yapıyor.  YKS tercih sonuçları merakla bekleniyor. Adaylar üniversite kayıtlarını ağustos ayı içinde yapacak. Peki 2022 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM üniversite tercih sonuçları tarihi belli mi?

Instagram'a ne kadar ceza kesildi? Rekabet Kurumu Facebook'a (Meta) neden... Haberi Görüntüle

2022 YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih hakkında net bir bilgi verilmedi. Üniversite kayıtları öncesinde YKS tercihleri ilan edilecek. YKS sonuçlarına göre listeledikleri bölümlerden birine kayıt hakkı kazanan adayalr, kayıt işlemlerini 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapacak. Elektronik kayıtlar ise 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Sağlık Bakanı Koca duyurdu! İŞKUR üzerinden 8 bin sağlık personeli... Haberi Görüntüle

YKS SONUÇLARINA NEREDEN BAKILACAK? YKS SONUÇ GÖRÜNTÜLEME EKRANI

YKS yerleştirme sonuçları https://sonuc.osym.gov.tr internet sitesinden adaylara duyurulacaktır. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda ve adayın müracaatı üzerine yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecektir.

Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 30 Aralık 2022 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır.

Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading