Yandex Metrica

Yunanistan'da alevler Olimpia Antik Kenti'ni sardı

Yunanistan'da alevler Olimpia Antik Kenti'ni sardı

Yunanistan'da günlerdir süren orman yangınları, Olimpia antik kentine doğru yaklaşıyor. İtfaiye ekipleri antik kentin alevlere teslim olmaması için mücadele ediyor.

Dünya

23.01.2024, 17:45

Dünyanın birçok yerinden aşırı sıcakların etkisiyle orman yangını haberleri gelmeye devam ediyor. Yunanistan günlerdir orman yangını ile mücadele ederken, yangın olimpiyat oyunlarının başladığı yer olan antik kenti de tehdit ediyor.

50 itfaiye aracı, 6 helikopter, 170'ten fazla itfaiye eri ve yangın söndürme uçakları ile yangına müdahale ediliyor. Olympia belediye başkanı, alevlerin bölge için tehdit olduğuna dikkat çekerek yardım istedi.

EN AZ 150 EV KÜL OLDU

Eğriboz Adası'nda da yangınla mücadele sürüyor. Saint David Manastırı ve birçok evin risk altında olduğu bölgede en az 150 ev küle döndü. Sabah saatlerinde bölgedeki 2 köyün daha tahliye edildiği öğrenildi. Kuvvetli rüzgar ve yoğun duman olması görüş mesafesini düşürüyor ve yangın söndürme çalışmalarını zorlaştırıyor.

TOPLAM 118 YANGIN ÇIKTI

Yunanistan'da son 24 saatte sıcaklıklar 40 derecenin üstüne çıktı. Ülke, toplamda 118 yangınla mücadele etmeye çalışıyor. Yunanistan itfaiyesinin açıklamasında 118 yangının yanı sıra 92 yangın daha çıktığı bildirildi.

OLYMPİA ANTİK KENTİ

Olimpiya, Antik Yunanistan'da Olimpiyat Oyunları'nın yapıldığı Elis ilinde yer alan antik kenttir. 11 bin nüfusa sahip olan antik kent, 1989'da UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak ilan edildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading