Yandex Metrica

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Türkiye ile arayı düzeltme çabası

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Türkiye ile arayı düzeltme çabası

Birleşmiş Milletler (BM) 76'ncı Genel Kurul görüşmelerine katılan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, yaptığı açıklamada Türkiye ile iş birliği arayışında her türlü çabayı göstereceğini belirtti.

Dünya

23.01.2024, 18:01

Birleşmiş Milletler 76. Genel Kurulu'nda, bir yılı aşkın süredir Türkiye ve Yunanistan arasında yaşanan gerginliğe yönelik değerlendirmelerde bulunan Yunanistan Başbakanı Miçotakis, ülkesinin Türkiye ile diyalog kanallarını her zaman açık tutmak istediğini ve 2020 yılında iki ülke arasında yaşanan gerginliğin tekrar etmesini istemediklerini ifade etti.

İran'ın İsrail'e saldırısı eli kulağında: ABD medyası tarih verdi İran'ın İsrail'e saldırısı eli kulağında: ABD medyası tarih verdi Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE İLE İŞ BİRLİĞİ ARAYIŞINA DEVAM ETMEK İÇİN HİÇBİR ÇABADAN KAÇINMAYACAĞIM."

Yunanistan'ın egemenlik haklarını korumaya devam edeceğini belirten Miçotakis, ayrıca Türkiye'nin aldığı "casus belli" kararı nedeniyle de 1995 yılından beri Yunanistan'ın güç kullanma tehdidiyle karşı karşıya kaldığını iddia etti.

Yeni ortak düşmanlarla ancak Türkiye ile iş birliği yaparak mücadele edilebileceğini belirten Miçotakis, Türkiye ile aralarında yaşanan mülteci sorunu ve iklim krizi gerginliği için de iş birliği yapılabileceğini açıkladı.

Sözlerine tarih ve coğrafyanın iki ülkeyi birbirine bağladığını ifade ederek devam eden Miçotakis, "Türkiye ile iş birliği arayışına devam etmek için hiçbir çabadan kaçınmayacağım." dedi.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading