Yandex Metrica

Ukrayna'ya 321 tank vadettiler: Batı bahar savaşına hazırlanıyor

Ukrayna'ya 321 tank vadettiler: Batı bahar savaşına hazırlanıyor

Fransa Ukrayna'ya 321 tank tedarik edeceklerini açıkladı. Almanya ve ABD'den sonra Fransa'dan gelen açıklama Ukrayna Savaşı'nın sona ermeyeceğine işaret ediyor. Batı'dan tank talep etmeye devam eden Kiev'in şubat ve mart aylarında beklenen olası büyük taarruza hazırlandığı düşünülüyor.

Dünya

23.01.2024, 20:22

Almanya ve ABD'nin ardından Fransa'da Ukrayna'ya tank göndereceklerini duyurdu. Reuters'ın haberine göre Ukrayna'nın Fransa Büyükelçisi dün Fransız TV kanalı BFM'ye verdiği demeçte 'Bugün itibarıyla çok sayıda ülke Ukrayna'ya 321 tank teslim etme anlaşmasını resmen onayladığını' söyledi. Ukrayna Savaşı'nda birinci yılın geride bırakılmasına günler kala yapılan yapılan hazırlık tüm dünyanın dikkatini çekiyor.

Soykırım çığlığı tüm ABD'yi sardı: Harvard'da Gazze kampı! Okul İsrail’in finansmanını açıklasın Soykırım çığlığı tüm ABD'yi sardı: Harvard'da Gazze kampı! Okul İsrail’in... Haberi Görüntüle

BAHAR AYLARINDA BÜYÜK TAARRUZ MU OLACAK?

Kiev'e Batı ve NATO menşeli tankların gönderilmesi Ukrayna Savaşı'nın uzayacağına yönelik işaret olarak görülüyor. 

Son haftalarda Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları hız kazanırken tank ve zırhlı araç envanteri azalan Ukrayna, Rusya'nın şubat ve mart aylarında başlatmasının beklendiği büyük taarruza karşı önlem almaya çalışıyor. 

Ukrayna çoğu Sovyetler Birliği'nden ya da 1990'dan kalma tankları kullanırken aylardır Batı ülkelerinden tank ve savaş uçağı talebinde bulunuyordu. Batı'dan 300 tank isteyen Ukrayna, envanterinde faal olan tank ve zırhlı araçların önemli bölümünü kendi savunma sanayi imkanlarıyla modernize edip ayrıca türev ya da yeni tasarım araçların üretimini sürdürmeye çalışıyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarihi Irak ziyareti dünyada manşet: Yeni bir dönemin müjdecisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarihi Irak ziyareti dünyada manşet: Yeni bir dönemin... Haberi Görüntüle

TANK SAYISI 200'Ü BULUYOR

Ukrayna'nın aylardır süregelen çağrılarına kulak veren Almanya, Leopard-2 tanklarını Ukrayna'ya teslim edeceğini açıklamıştı. Almanya'nın ardından ABD de M1 Abrams tanklarını Kiev'e tedarik edeceğini duyurmuş ve açıklamanın ardından kısa bir süre geçtikten sonra tedarikin aylar süreceğini açıklamıştı. 

Ukrayna'ya tank tedarik edeceklerini açıklayan ülkelerin mesajlarına göre, taahhüt edilen tankların bazısına ilişkin sayılar şu şekilde:  

İngiltere: 14 tane Challenger 2
Polonya: 14 tane Leopard 2A4
Almanya: 14 tane Leopard 2A6
Portekiz: 4 tane Leopard 2A6
Estonya: 53 tane Leopard 2A4
Norveç: 8 tane Leopard 2A4
Finlandiya: 14 tane Leopard 2A4
İsveç: Bilinmeyen sayıda Leopard 2A5s
Hollanda: 18 tane Leopard 2A6
Danimarka: 6 tane Leopard 2A5
Slovakya: 30 tane T72
ABD: 31 tane Abrams 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading