Ukrayna tahıl koridorlarını açtı! Yeni rotalar için hazırlık yapılıyor
Ukrayna İçişleri Bakanı Yardımcısı Dmitro Senik, gıda krizine engel olmak için, Polonya ve Romanya'ya 2 tahıl koridoru açıldığını belirtti.

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaş, dünya ekonomisine zarar vermeye devam ederken, dünyanın dördüncü büyük tahıl ihracatçısı olan Ukrayna'nın içinde bulunduğu durum yüzünden tahıl ihraç edemediği bildiriliyor.
Yaşanan savaş dünyada büyük bir gıda krizini tetiklerken, Ukrayna İçişleri Bakanı Dmitro Senik, Polonya ve Romanya'ya doğru 2 tahıl koridoru açıldığını belirtti.
YENİ TAHIL KORİDORLARI AÇILACAK
Rus saldırıları sebebiyle, Ukrayna'nın Karadeniz'de tahıl ihracatını durdurmak zorunda kaldığını, bunun da fiyatları yükselterek küresel gıda güvenliğini tehdit ettiğini belirten Senik, Baltık ülkeleri ile üçüncü bir tahıl koridoru açılması için görüştüklerini belirtti.
'ROTALARI GELİŞTİRECEĞİZ'
Polonya ve Romanya'ya ne kadar tahıl ihraç edildiği ve edileceği hakkında detaylara değinmeyen Senik, "Bu rotalar mükemmel değil, çünkü belirli darboğazlar oluşturuyor. Ancak bu arada rotaları geliştirmek için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz" diye konuştu.