Yandex Metrica

Ukrayna'dan flaş iddia: Rusya Savunma Bakanı Şoygu kalp krizi geçirdi

Ukrayna'dan flaş iddia: Rusya Savunma Bakanı Şoygu kalp krizi geçirdi

Rusya'nın Ukrayna işgalinin başından bu yana hakkında çeşitli iddialar ortaya atılan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’yla ilgili yeni bir iddia gündemde. Ukrayna'nın iddiasına göre Şoygu kalp krizi geçirdi, hastanede tedavi altında.

Dünya

23.01.2024, 19:02

Rusya’nın Ukrayna'ya saldırıları devam ederken, saldırılarının ilk gününden itibaren birçok defa Rus medyasında görünen ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile toplantılar gerçekleştiren Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun bir anda ortalıktan kaybolması dikkat çekmişti.

12 gün boyunca nerede olduğu açıklanmayan Şoygu, 24 Mart'ta Putin’in başkanlık ettiği güvenlik konseyi toplantısına katılmıştı. 

Rus bakan ile ilgili şimdi yeni bir iddia gündemde.

Gerçekleşirse geri dönüşü olmaz: Savaş uçakları nükleer üssü vuracak Gerçekleşirse geri dönüşü olmaz: Savaş uçakları nükleer üssü vuracak Haberi Görüntüle

''ŞOYGU HASTANEDE''

Ekranlarda çok kısa sürede görülen Şoygu'nun, konuşması sırasında sesi de yayına verilmemişti. Önceki toplantıların tümü baştan sonra Rus medyası tarafından yayınlanırken, bu toplantının sadece bir kısmı yayınlandı. Videoda Rus bakan görünmeden önce ekran kısa bir süre kararıyor ve görüntü bir kaç saniye sallanıyordu.

Rusya’daki Şoygu spekülasyonunun önü kesilmeye çalışılırken, yayınlanan görüntülere rağmen Şoygu’nun sağlık durumunun iyi olmadığı yönünde iddialar ortaya atıldı. 

Belçika'da PKK operasyonları başladı: Örgütün televizyon kanallarına dev operasyon! Belçika'da PKK operasyonları başladı: Örgütün televizyon kanallarına dev operasyon! Haberi Görüntüle

''RUS BAKAN KALP KRİZİ GEÇİRDİ''

Ukrayna tarafı da bu iddiaları bir adım öteye götürerek, Şoygu’nun bir hastanede tedavi altında tutulduğunu iddia etti.

Bu iddiaları gündeme getiren Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Gerashchenko, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, "Şoygu kalp krizi geçirdi. Bu nedenle Mart ayı ortasından beri kamuoyu önüne çıkmadı. '' iddiasını ortaya attı.

PUTİN'İN SAĞ KOLU BAŞARISIZLIK NEDENİYLE Mİ GÖZDEN DÜŞTÜ?

Rus savunma bakanı Sergey Şoygu uzun yıllardır Putin'in 'sağ kolu' olarak biliniyordu. Askeri geçmişi olmayan Şoygu, 90’lı yılların sonunda Acil Durumlar Bakanı olarak atandı. Etkisiz olduğu bilinen Acil Durumlar Bakanlığı'nı Rusya'daki en verimli, güvenilir ve hatta dürüst devlet dairelerinden biri haline getirdi. Bu görev sırasındaki etkin rolü, onu adeta bir halk kahramanı haline getirdi.

Şoygu yerini öyle güçlendirdi ki, Putin'in koltuğuna geçebilecek isimler arasında gösteriliyor.

2012 yılında savunma bakanlığına atanan Şoygu, Ukrayna’daki askeri operasyonlarda başarısızlık olmakla suçlanıyor.  Ukrayna tarafına göre Rus Bakan, Putin’in sert tepkisi sonrası kalp krizi geçirdi, ana ordu karargahında tedavi görüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading